شما اینجایید:

صفحه اصلی نورپردازی 5 نکته نصب لوستر آشپزخانه؛ چطور لوستر را نصب کنیم؟

5 نکته نصب لوستر آشپزخانه؛ چطور لوستر را نصب کنیم؟

با آنکه در گذشته لوستر آشپزخانه به عنوان وسیله ای لوکس و تجملاتی شناخته می شد، امروزه به دلیل تعدد انواع لوستر در بازار که محدوده های قیمتی بسیار مختلفی را در بر می گیرند، اقشار بسیار بیشتری از جامعه به آن روی آورده و از مشتریان آن به حساب می آیند. لوسترها انواع مختلفی داشته و از فانتزی و اسپرت تا بسیار رسمی را شامل می شوند که هر یک کاربرد خاص خود را دارند.

به صورت مثال معمولا در آشپزخانه از لوسترها فانتزی تر و در سالن پذیرایی از لوسترهای مجلسی تر استفاده می شود. همه انواع لوسترها اما از منطق یکسانی در هنگام نصب برخوردار بوده و صرف نظر از مکان قرارگیری (در مغازه، رستوران، سالن پذیرایی، اتاق خواب و …) با یک دستورالعمل تقریبا مشترک به سقف آویخته می شوند. مطلب پیش رو در همین جهت و در راستای آشنایی گام به گام شما با چگونگی نصب لوستر به سقف نگارش شده است؛ با ما همراه باشید.

نصب لوستر آشپزخانه

 

در نصب لوستر آشپزخانه ایمنی را رعایت کنید

همواره گفته اند که بهترین روش، ایمن ترین روش است. این اصل به خصوص در هنگام که با انرژی الکتریکی و برق سر و کار دارید، اهمیت دوچندانی پیدا می کند. از این رو قبل از هر چیز به سراغ فیوز منزل رفته و برق واحد را قطع کنید. بعد از قطع فیوز به وسیله فازمتر سیم برق را چک کنید و بدین ترتیب مطمئن شوید در مکانی که قرار به نصب لوستر سقفی است، سیم برق عاری از جریان الکتریسته باشد.

 

باز کردن لوستر قبلی

در صورتی که از قبل لوستری در محل قرار دارد، ابتدا با فازمتر مطمئن شوید که در سیم های متصل با آن برق وجود نداشته و سپس با احتیاط اتصالات سیم های آن را جدا کنید. توجه داشته باشید که برخی لوسترها بسیار سنگین بوده و یا شکننده هستند. از این رو حتما از وجود اشخاصی کمک کننده در کنار خود در هنگام باز کردن لوسترهای بزرگ اطمینان حاصل کنید.

 

اندازه کردن زنجیر برای نصب لوستر

قبل از اینکه لوستر جدید را نصب کنید حتما لازم است تا طول زنجیر آن را اندازه کنید. به طور کلی زنجیر برخی از لوسترها را فروشندگان لوستر با توجه به ارتفاع سقف و خواسته شما اندازه می کنند و دیگر نیاز به اندازه کردن آن ها نیست. اما اگر سقف خانه شما کوتاه باشد بهتر است زنجیر لوستر را کوتاه تر کنید. برای انجام این کار با کمک انبردست حلقه های زنجیر را کمی تاب داده و سپس از لوستر جدا کنید. دقت کنید سیم برق لوستر به اشتباه قطع نشود.

 

آویزان کردن لوستر از سقف

قبل از اینکه پروسه نصب را شروع کنید و برای نصب لوستر بالای چهارپایه بروید، در نظر بگیرید ارتفاع چهارپایه شما به اندازه ای باشد که دستتان نه خیلی کشیده شود و نه آنقدر ارتفاع چهار پایه زیاد باشد که نتوانید به اندازه کافی روی انجام کار تسلط داشته باشید.

حالت میانه بین این وضعیت که حداکثر تسلط و اطمینان را برای شما داشته باشید، بهترین حالت است. سپس فرآیند نصب را آغاز کرده و لوستر را به آرامی به قلاب سقف بیاویزید (اگر قلاب نبود، سقف را در محل ایمن سوراخ کرده و یک قلاب نصب کنید تا لوستر آویزان شود).

نصب سیم های برق به لوستر

به طور کلی در فرآیند نصب لوستر برای وصل کردن برق حتما از ترمینال استفاده کنید؛ بدین ترتیب که اگر کلید دو پل باشد ترمینال سه تایی لازم دارید، اما اگر کلید تک پل باشد، ترمینال دو تایی مورد نیاز است.

 

نصب لوستر دو پل

کلید دو پل در مواردی که لوستر دارای شاخه های زیاد و لامپ های بیشتری است، کاربردی تر است، زیرا با زدن یکی از کلیدها نیمی از لامپ های و با زدن کلید دیگر همه لامپ ها روشن می شوند (در سالن های پذیرایی معمولا این حالت وجود دارد). در این حالت سه سیم برق در سقف وجود دارد که یک سیم نول و دو سیم فاز می باشد. سیم های فاز دارای برق هستند و به رنگ قرمز مشخص شده اند. در این صورت باید هر سیم فاز لوستر را به سیم فاز در سقف وصل کنید و تک سیم باقی مانده را به سیم نول سقف اتصال دهید.

 

پیشنهاد نویسنده برای نصب لوستر: نحوه چینش آشپزخانه

 

نصب لوستر یک پل

لوستر تک پل معمولا در اتاق ها و آشپزخانه ها به کار می رود و با زدن یک کلید تمامی چراغ های آن روشن می شود. در این حالت نیز دو سیم در سقف وجود دارد که یک سیم فاز و یک سیم نول می باشد. سیم نول فاقد برق است و معمولا با رنگ آبی مشخص می شود. با وصل فاز لوستر به فاز سقف و نول لوستر به نول سقف کار اتصال سیم ها تمام می شود.

 

زیباسازی محل نصب لوستر

فیوز را بزنید و چراغ ها را روشن کنید. البته هنوز کار تمام نشده و تنها مرحله ای که باقی می ماند این است که سیم های برق را بپوشانید (با کشیدن قطعه زنبق شکل انتهای لوستر این امر صورت می پذیرد) و سپس از کار خود لذت ببرید. البته اگر همه چراغ ها روشن نشدند، مطمئن شوید که آیا سالم بوده اند یا خیر. اگر با این حال برخی لامپ ها روشن نشدند، بار دیگر کلیه مراحل ذکر شده را بررسی کنید تا چیزی از قلم نیفتاده باشد.

نکاتی در رابطه با نصب لوستر به سقف

  • متصل کردن سیم های برق لوستر نیاز به دقت بالایی دارد. اگر سیم ها اشتباه متصل شوند، به محض روشن کردن کلید، برق فیوز قطع می شود و احتمال سوختن لامپ ها وجود دارد. برای جلوگیری از این امر از ترمینال برق برای وصل کردن سیم ها استفاده کنید.
  • به مسبر عبوری سیم برق در سقف دقت داشته باشید تا هنگام دریل کاری برای نصب قلاب (در سقف های کاذب)، مسیر سیم کشی برق سوراخ نشود.
  • برای جدا کردن یا وصل کردن لوسترهای سنگین حتما از افراد دیگر کمک بگیرید تا تعادل خود را هنگام کار به صورت کامل حفظ کنید.
  • برای تست لوستر قبل از اتصال آن به سقف، از یک اهم متر کمک بگیرید. همین‌ طور می‌ توانید از یک سیم که یک سر آن به پریز برق وصل است، کمک گرفته و سر دیگر آن را به لوستر وصل کنید تا مطمئن شوید که لوستر سالم است.
  • در این مطلب به شیوه ای ساده مراحل نصب انواع لوستر به سقف ساختمان را شرح دادیم. اگر این مراحل را به صورت دقیق و همانطور که توضیح دادیم طی کنید، می توانید کار نصب لوستر منزلتان را خودتان انجام دهید. با این وجود اما توصیه همیشگی ما در رابطه با کارهایی که در حوزه خدمات برقکاری قرار می گیرند، کمک گرفتن از تکنسین های متخصص در این حیطه است. کار با برق خطرات خاص خود را داشته و از این رو همواره پیشنهاد می شود که از متخصصین با تجربه برای امور برقی و نصب لوستر منزل خود بهره بگیرید.

پیشنهاد نویسنده: نحوه شست و شوی فرش های خانه

همچنین می توانید برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری مجموعه دکوریار از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.

1 دیدگاه روشن 5 نکته نصب لوستر آشپزخانه؛ چطور لوستر را نصب کنیم؟

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.