شما اینجایید:

صفحه اصلی راهنمای چیدمان نقاشی دیوار خانه و مهم‌ترین نکات در رابطه با آن

نقاشی دیوار خانه و مهم‌ترین نکات در رابطه با آن

از گذشته نقاشی دیوار خانه به صورت معمول در انتهای سال و به منظور نو کردن خانه‌ها انجام می‌شده است. در آن زمان چه دیوارهای داخل خانه و چه دیوارهای بیرونی رنگ آمیزی می‌شدند تا زیبایی و جلوه تازه‌ای به خود بگیرند. رفته رفته نقاشی دیوار به یک کار دکوراسیونی تبدیل شد؛ ابتدا به صورت تجربی و بر اساس سلایق مشتریان، نقاش‌ها منازل را به زیر قلم موی خود می‌بردند.

به مرور کارشناسان و طراحان دکوراسیون وارد عمل شده و موارد بسیاری از جمله تئوری رنگ‌ها و نقش و تا ثیر رنگ در دکوراسیون خانه، روانشناسی رنگ، سبک‌های دکوراسیونی و … را برای رنگ کردن خانه و نقاشی دیوار لحاظ کردند. در نتیجه نقاشی دیوارهای خانه یک امر حساب شده و با چهارچوب‌های معین به شمار رفت.

رنگ کردن دیوار و نقاشی خانه

انواع رنگ به منظور نقاشی دیوار خانه، مراحل انجام این کار، مراقبت‌های پس از نقاشی دیوار، رنگ مناسب به منظور نقاشی دیوار منازل شیک ایرانی و موارد دیگری در این رابطه موضوعاتی است که در این مقاله ارائه خواهند شد.

ابتدا در مورد رنگ‌های قابل استفاده در خانه به منظور نقاشی کردن دیوارها صحبت خواهیم کرد. بزرگ‌ترین معضلی که دغدغه هر خانواده‌ای برای تصمیم گیری در مورد رنگ کردن یا نقاشی دیوارهای خانه بر سر راهشان قرار دارد انتخاب رنگ است. طی مقالات گذشته و در پست‌های متعدد، در مورد رنگ‌های سرد، گرم، خنثی، سایه‌های رنگی، تون‌ها و پالت‌ها و این که کدام رنگ ها با هم ست می‌شوند صحبت کرده‌ایم. اینجا مختصری از مطالب برای شما بازگو خواهد شد.

 

نقاشی دیوار با رنگ های سرد

رنگ‌های سرد برای نقاشی دیوار اتاق نشیمن، اتاق خواب و سایر اتاق‌ها رنگ مناسب هستند و به دلیل دارا بودن ویژگی‌های درونی خود از قبیل ایجاد احساسات دلنشین و آرامشی برای افراد حاضر در محل رنگی مناسب‌اند. رنگ‌های گرم در خانه نیز با توجه به میزان گرمی و خواص ذاتی خود برای مکان‌هایی مانند اتاق کودک، اتاق خواب، آشپزخانه و سایر فضاها مناسب هستند.

هر چند این رنگ‌های سرد و گرم باید با  دکوراسیون‌های موجود یا در دست اجرای خانه شما مطابقت داشته باشند که برای درک بهتر این موضوع می‌توانید مقالات مرتبط را مطالعه بفرمایید. رنگ‌های خنثی نیز با توجه به سبک طراحی داخلی خانه شما و لوازم به کار گرفته شده بر روی دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرند. رنگ‌های خنثی قابلیت ایجاد فضای تأیید یا تضاد در خانه را دارا هستند. در بخش رنگ‌ها موارد مهم دیگری نیز وجود دارد. برای مثال جنس رنگ مورد استفاده شده برای نقاشی دیوار در خانه بسیار مهم است.

رنگ‌های موجود و مورد تأیید در بازار برای این کار به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول رنگ‌های بر پایه آب بوده و دسته دوم رنگ‌های پایه روغنی هستند. برای درک معانی این موضوع بهتر است بدانید، رنگ‌های پایه آب، برای ترکیب و تغلیظ خود به آب نیاز دارند و همین موضوع معایب و مزایایی برای این رنگ‌ها پدید می‌آورد.  از مزایای این رنگ به خشک شدن سریع‌تر رنگ نسبت به مورد دیگر می‌توان اشاره کرد. بدون بو بودن و یا کم بو بودن این رنگ مزیت دیگری برای آن ایجاد کرده است.

رنگ‌های پایه آب که بعضاً به رنگهای پلاستیک شهرت پیدا کرده‌اند دارای حالت‌های مات و نیمه مات و نیمه براق هستند. نمایش بهتر و آسودگی در نقاشی دیوار با رنگ‌های پایه آب بیشتر از دیگری بوده و امتیازات بالای این نوع رنگ آن را به انتهای اول بسیاری از افراد تبدیل کرده است. از معایب این رنگ نیز باید به آسیب پذیری بیشتر نسبت به رنگ روغنی، غیر قابل شستشو بودن ( موارد قابل شستشو نیز وجود دارد )٬ دوام کمتر، و نیاز به تجدید در دوره‌های کوتاه‌تر نسبت به رنگ‌های روغنی از معایب این جنس رنگ برای نقاشی دیوار است.

 

نقاشی دیوار با رنگ روغنی

اما رنگ‌های روغنی که برای نقاشی دیوار به کار برده می‌شوند چه مزایا و معایبی دارد؟ رنگ‌های روغنی که حلال و ترکیب کننده آنها مواد شیمیایی قوی مانند بنزین، تینر و … هستند پایه‌ای الکلی یا بنزینی دارند. وجود بوی تند هنگام نقاشی و پس از آن که مدت‌ها در محیط باقی می‌ماند از جمله معایب این نوع رنگ‌ها است. بوی مذکور به شدت برای کودکان و سالمندان و کسانی که دچار بیماری‌های ریوی هستند آسیب رسان است.

به همین دلیل نباید برای رنگ اتاق کودک یا اتاق نگهداری از سالمندان از رنگ‌های شیمیایی روغنی استفاده کرد و یا در صورتی که جلوگیری از این امر امکان پذیر نبود باید مدت طولانی اجازه داد تا اثر رنگ در فضا از بین رفته و پس از آن با رعایت عوامل مراقبتی کودکان را وارد محوطه کرد. از معایب این رنگ‌ها ساختار براق بودن و نیمه براقی آنها است که در هر محیطی قابل استفاده نیستند.

 

از مزایای این رنگ به قابل شستشو بودن و ضد آب بودن رنگ‌های روغنی اشاره کرد. رنگ‌های روغنی دوام و عمر بیشتری نسبت به سایرین دارند. امکان تغییر رنگ بر روی رنگ‌های روغنی قدیمی آسان‌تر از رنگ‌های پلاستیکی است. رنگ‌های روغنی بیشتر برای محیط‌هایی که نیاز به نظافت مداوم وجود دارد مناسب‌تر هستند. بیمارستان‌ها، مدارس، ادارات و … گزینه‌های مناسبی برای رنگ‌های روغنی هستند. اما این رنگ‌ها برای منازل به خصوص سبک‌های مدرن مانند مینیمال به هیچ‌وجه کارایی نخواهند داشت.

 

روش های نقاشی دیوار

موضوع بعدی در زمینه نقاشی دیوار، روش‌های رنگ آمیزی است که در طول گذر زمان تغییرات عمده‌ای در روش‌های کلی آن پدید آمده است. برای مثال در گذشته ( و حتی در زمان کنونی ) نقاشی با قلم موها یک روش سنتی و عمومی بوده است.

اما امروزه استفاده از رول‌ها و رنگ پاش‌های اتوماتیک جایگزین بهتری برای روش قدیمی هستند که علاوه بر افزایش کیفیت مصرف رنگ را نیز به شدت کاهش می‌دهد که صرفه جویی مالی قابل توجهی در پی خواهد داشت. در بخش مراحل رنگ کاری نکات مهمی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید عمر نقاشی دیوار منزل خود را افزایش دهید. در این بین ما برخی از موارد مهم را بیان می‌کنیم:

  • زیر کاری نقاشی دیوار خانه: در این بخش از مرحله که پیش از شروع فرایند نقاشی دیوار است، نظافت دیوار و آماده سازی برای رنگ کردن اهمیت بسیاری دارد. نظافت یعنی زدودن دیوار از مواد کی بر روی آن قرار گرفته و یا پاک کردن آلودگی‌های محیطی. برای مثال محیطی مانند آشپزخانه که فضای آن با بخارات چربی آلوده شده باید پیش از رنگ آمیزی از چربی‌ها پاکسازی شود. و یا در اتاق کودک اجرامی که توسط کودک بر روی دیوار چسبانده یا متصل شده یا حتی رنگی پاشیده شده باید از بین برود. مرحله دیگری از زیر کاری دیوارها این است که نقاط برجسته یا فرو رفته هموار شود. معمولاً این قسمت بیشتر فرو رفتگی‌ها اتفاق می افتد. مثلاً سوراخ‌های به وجود آمده در خانه که عوامل متعددی باعث ایجاد آن می‌شود. میخ‌ها، تابلوها، آینه‌ها، آویزهای سقفی و دیواری، چشمه‌های نور دیواری و … این موارد توسط بتونه پر شده و با فرایندی خاص که سمباده کشی نام دارد همسطح دیوار می‌شود. برآمدگی‌ها نیز به همین صورت ممکن است بر اثر رطوبت یا نم پس دادن دیوار، مقداری رنگ قبلی یا گچ دچار برآمدگی شده که باید این محل با از بین بردن قسمت مورد نظر صاف شده و با زیر کاری مجدد آماده برای نقاشی شدن شود.
  • مراحل نقاشی دیوار خانه: نقاش‌ها برای رنگ کردن دیوار خانه روش‌های متعددی دارند. در روش سنتی ابتدا نقاش با رنگی رقیق شده و به صورت کلی دیوارها را با رنگ انتخاب شده پوشش می‌دهد تا رنگ زیرین یا گچ دیوار آماده پذیرش مرحله اصلی باشد. در این قسمت که دیوار با رنگ اولیه پوشیده شده نقاش به وسیله لوازم رنگ آمیزی خود رنگی با غلظت مناسب را آماده می‌کند تا به عنوان دست دوم بر روی دیوار اعمال کند. مدت زمان انجام مرحله اول تا نقاشی مرحله دوم به عوامل زیادی بستگی دارد. همه این عوامل باید در راستای خشک شدن دیوار باشد. دمای محی، نوع و جنس رنگ انتخاب شده، سرعت عمل، نحوه نقاشی، جریان هوای محیط، کیفیت رنگ‌های استفاده شده، نوع نقاشی و میزان غلظت رنگ پاشیده شده بر روی دیوار. همه این موارد در مدت زمان شروع نقاشی برای مرحله دوم که معمولاً نیز مرحله پایانی است مؤثر هستند. پس از خشک شدن نقاشی مرحله ابتدایی مرحله دوم با دقت و ظرافت خاصی صورت می‌گیرد و به نوعی پوشش دهنده کمی و کاستی‌های کار خواهد بود. بسیار از نقاش‌های منازل با این روش کار می‌کنند ولی مواردی نیز وجود دارد که شخص با یک مرحله کار را به پایان می‌رساند. ملاک نتیجه نهایی نقاشی دیوار خانه و تحویل یک کار با کیفیت است.

پیشنهاد نویسنده: 5 نکته نصب لوستر آشپزخانه؛ چطور لوستر را نصب کنیم؟

همچنین می توانید برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری مجموعه دکوریار از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.

1 دیدگاه روشن نقاشی دیوار خانه و مهم‌ترین نکات در رابطه با آن

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.