شما اینجایید:

صفحه اصلی تغییر دکوراسیون رنگ های سرد در خانه

رنگ های سرد در خانه

دسته بندی رنگ ها به رنگ های سرد و گرم باعث می‌شود تا به راحتی رنگ‌هایی که محیط را از نظر احساسات دمایی دچار تغییر می‌کنند بشناسیم. با ما و معرفی رنگ های سرد و کاربرد و تاثیرشان در دکوراسیون خانه همراه باشید.

 

رنگ های سرد در طراحی داخلی خانه

مفهوم رنگ سرد این است که با استفاده از این نوع رنگ‌ها محیط مورد نظر احساس سردی به انسان القا کرده و ذهن و فکر را درگیر فضایی می‌کند که در آنجا گویی دمای هوا در حال کاهش است. البته اثر القایی این نوع رنگ‌ها تا این اندازه نیست، اما اصطلاحات دکوراسیونی و تئوری رنگ‌ها دست به دست هم داده‌اند تا این نوع از رنگ‌ها را رنگ سرد بنامیم.

اگر در بخشی گفته می‌شود رنگ‌های گرم انرژی و شور و حرارت را به محیط تزریق می‌کنند باید مدعی شویم که رنگ‌های سرد نیز آرامش و سکون را برای هر فضایی به دنبال خواهند داشت. با این توضیحات به سراغ معرفی رنگ‌های سرد می‌رویم تا در ادامه با کمک هر یک از آن‌ها خانه شما را به زیبایی هر چه تمام طراحی کنیم.

بنفش

از ضعیف‌ترین عضو خانواده رنگ‌های سرد آغاز می‌کنیم.‌ علت این که رنگ بنفش در دسته بندی سردها ضعیف قلمداد می‌شود در هم خانواده بودن با رنگ‌های گرم است. اگر قرمز را پدر و آبی را مادر بنفش بدانیم ارغوانی پسر خانواده و بنفش دختر این خانواده خواهند بود. نزدیکی و شباهت رنگ‌های فوق باعث می‌شود تا سایه‌هایی از رنگ بنفش در خانواده رنگ‌های خنثی نیز قرار گیرد، اما از آنجایی که در این تقسیم بندی تنها رنگ‌های  سرد و گرم ملاک است و رنگ خنثی وجود ندارد، ما آن را در دسته سردها قرار داده‌ایم.

رنگ بنفش ماورایی که به عنوان رنگ سال ۲۰۱۸ نیز انتخاب شد جز پرمخاطب‌ترین رنگ‌های جوانان و نوجوانان به شمار می‌رود و از همین رو صنایع وابسته به مد و مرتبط با این رده سنی به درستی از این رنگ در اهداف تجاری خود بهره می‌برند. سایه‌های روشن از رنگ بنفش را اگر از روی پالت رنگ مشاهده کنید در میابید که هر چه با سفید بیشتری ترکیب می‌شود زیبایی‌های بیشتری از آن به چشمان ما می‌رسد. نزدیکی این رنگ به صورتی مشهود بوده و مناسب فضاهای دخترانه و زنانه است. ایجاد آرامش و نمایش محبت و مهربانی درونی از جمله ویژگی‌های است که می‌توان به طیف روشن از رنگ بنفش نسبت داد.

از طرفی رنگ تیره بنفش نیز برای خود اعتبار بسیاری کسب کرده است. ویژگی‌های اعیانی و سلطنتی این رنگ که در کنار رنگ‌های درباری می‌نشیند نشان از توانایی‌های خاموش این رنگ دارد که در صورت اجازه بروز، رقیبی سخت برای سایر رنگ‌های مجلسی و مغرور خواهد بود. بنفش و طلایی ترکیبی هیجان انگیز و لوکس بوده که می‌تواند در هر خانه‌ای غوغا به پا کند. بنفش تیره را که با نام بادمجونی نیز می‌شناسند در لیست رنگ‌های سرد مدرن خانه خود قرار دهید مطمئن باشید از انتخاب آن پشیمان نخواهید شد. اسامی رنگ‌های سرد دسته بنفش را می‌توان به این ترتیب اعلام کرد:

آبی

رنگ آبی به عنوان نماد رنگ‌های سرد شناخته می‌شود. این رنگ تداعی کننده دریا، آسمان، هر چیزی که به آب مربوط باشد، مانند برف و باران، و بسیاری از این موارد است. رنگ آبی با ساختار درونی خود سکوت و سکون را ندا می‌دهد و همانطور که زرد و قرمز همه چیز را به آتش می‌کشد آبی نیز به مانند ظرف آبی بر روی آتش، آن‌ها را مهار می‌کند. هر کجا که نیازمند ایجاد یک فضای آرام و ساکت بودید به سرعت به سراغ رنگ‌های سرد بروید.

آبی با تنوع بی نظیر خود حق انتخاب‌های بزرگی به شما می‌دهد. آبی‌های روشن که شادی آور نیز هستند برای اماکن مهم خانه مانند اتاق‌های نشیمن و خواب بسیار مناسب هستند. رنگ‌های سرد با ترکیب فوق العاده‌ای که ایجاد می‌کنند مکمل‌های مناسبی نیز برای یکدیگر هستند. مثلاً یک اتاق نشیمن آبی آسمانی روشن را در نظر بگیرید که با پرده‌های آبی نفتی یا سرمه‌ای آراسته شده است. رنگ‌هایی که یکی از دیگری گوی جذابیت را می‌ربایند. آبی روشن در حمام و سرویس بهداشتی نیز پرکاربرد است.

در مجموع فضاهایی که با آب سر و کار دارند، رنگ های سرد جزء جدایی ناپذیر طراحی داخلی و دکوراسیون آن‌ها محسوب می‌شود. نمونه بارز آن نیز اماکن تفریحی مانند پارک‌های آبی و استخرها هستند. رنگ آبی تیره نیز در رده رنگ‌های متین و باوقار قرار می‌گیرد که بدون نیاز به تحولات اساسی خانه را بر روی سر انگشت خود می‌گرداند. فرش‌های با زمینه آبی تیره نمونه‌ای از این هنرنمایی در خانه هستند. موارد بیشتر را در ادامه توضیح خواهیم داد. دسته بندی رنگ آبی که همگی در طیف های رنگ سرد قرار می‌گیرند را نیز می‌توان به این ترتیب دانست: آبی آسمانی، فیروزه‌ای، نیلی، آبی فسفری، لاجوردی، سرمه‌ای، آبی نفتی و آبی مات.

سبز

رنگ‌های حیات بخش و امید آفرین. رنگ زندگی و سلامتی. رنگ طبیعت. تمامی این القاب به شایستگی برازنده نام سبز است. این رنگ با دارا بود توانایی القای انرژی‌های مثبت، رنگی آرام بخش و تسکین دهنده است. ورود به موزه معنویات و تلاش برای نشان‌دادن پاکی درونی انسان از خاصیت‌های این رنگ سرد به شمار می‌رود. سبز از همسایگی با زرد و آبی نهایت استفاده را مرده است تا خود را به مرز زیباترین رنگ خدادادی برساند.

احساس امنیت توام با آرامش از مزایایی است که باعث می‌شود پس از دیدن آن، مغز شما آن را تأیید کند. با رنگ‌های سبز کاهویی و لیمویی آشپزخانه خود را بیارایید و با رنگ‌های یشمی و زمردی اتاق‌هایتان را تزیین کنید. دسته بندی رنگ‌های سبز شامل موارد زیر است: سبز مغز پسته‌ای، سبز کمرنگ، سبز مات، سبز روشن، سبز یشمی، سبز لجنی، سبز چمنی، سبز زیتونی، سبز دریایی، سبز ابی، پرشین گرین و سبز فسفری. اکنون که رنگ‌های سرد و خواص آنها را شناختیم به سراغ آنها می‌رویم تا با پیشنهادهای جذاب خانه‌ای امن و آرام را بسازیم.

 

مبلمان و رنگ سرد در آن‌ها

انتخاب رنگ مبل‌ها برای منزل یکی از کارهای سختی است که اگر پیش از خرید طرحی برای آن نداشته باشید شما را دچار چالش خواهد کرد. اغلب افراد رنگ مبل‌ها را برای ست کردن و یا ایجاد هارمونی رنگی انتخاب می‌کنند. حال اگر به چنین پرسشی بر بخورید چگونه آن را پاسخ خواهید داد؟ اگر دکوراسیونی ساده و یا مینیمال داشته باشید از رنگ کرم برای مبل‌های منزل خود استفاده می‌کنید یا ست رنگ‌های سرد را خریداری می‌کنید؟ پاسخ این سؤال احتمالاً تا کنون برایتان روشن شده است. هر زمان که صحبت از دکوراسیون‌های مینیمال به میان می‌آید، رنگ‌های خنثی و پس از آن رنگ‌های سرد انتخاب‌های اصلی خواهند بود.

مبل‌های سرمه‌ای و آبی نفتی که جز ترندهای بازار مبلمان راحتی به شمار می‌روند، یک انتخاب صحیح هستند. مبل‌های آبی روشن برای خانه‌های بزرگ بهتر هستند، زیرا هر چه رنگ‌ها روشن‌تر باشند خانه را نیز بزرگ‌تر نشان می‌دهند. مبل‌های سبز و بنفش داستان دیگری دارند. رنگ سبز برای مبل‌ها انتخاب خیلی سختی است، مگر این که یک رنگ تیره برگزیده شود تا با ساختار کلی فضا هماهنگی ایجاد کند. در غیر این صورت رنگ سبز روشن مخصوص خانه‌های خاص و متفاوت است.

رنگ بنفش مسیری مشابه رنگ‌های سرد آبی را طی می‌کند و پذیرش آن کار سختی نیست. هر چند تکرار و عادت به آن ممکن است پس از مدتی شما را به تصمیماتی متفاوت از قبل وادار کند. مبلمان اتاق خواب و یا میز نهار خوری به صورت معدود و انگشت شمار از رنگ‌های سرد انتخاب شود. مگر آن که برای حفظ تقارن ست رنگی این کار صورت بگیرد. چون میزهای ناهار خوری یا به صورت گرم ( رنگ اصلی چوب ) و یا با رنگ‌های متضاد با رنگ‌های سرد انتخاب می‌شوند.

فرش و رنگ های سرد

شاید همه ما فرش‌ها را با پس زمینه‌های قرمز بیاد بیاوریم اما تغییر ذائقه مخاطبان و مشتریان به سمتی کشیده شده است که استقبال از فرش‌های سرمه‌ای و یا حتی آبی فیروزه‌ای، تولیدکنندگان را مجاب به طراحی و تولید فرش با چنین رنگ‌های کرده است. رنگ‌های سرد بیشتر به دکوراسیون‌های مدرن و امروزی وابسته‌اند تا شکل و شمایل سنتی یک خانه. از میان فرش‌های به رنگ سرد، سبز و بنفش کمترین سهم را در بازار گسترده آن دارا هستند اما کسی نمی‌داند شاید در آینده‌ای نه چندان دور این رنگ‌ها نیازهای بازار را تعیین کنند.

 

پیشنهاد نویسنده: رنگ سقف اتاق نشیمن

همچنین می توانید برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری مجموعه دکوریار از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.