شما اینجایید:

صفحه اصلی نورپردازی نورپردازی اتاق خواب

نورپردازی اتاق خواب

اصول نورپردازی اتاق خواب و طراحی دکوراسیون

اغلب وقت، زمانی که از نورپردازی و روشنایی صحبت می شود، نورپردازی اتاق خواب بسیار نادیده گرفته می شود و معمولا بدون هیچ طراحی روشنایی باقی می ماند. اتاق نشیمن و آشپزخانه معمولا نورپردازی ویژه ایی می گیرند. در واقع یکی از موضوعات مهم در طراحی دکوراسیون اتاق خواب، نورپردازی می باشد . ما در این مقاله شما را با ایده های خلاقانه نورپردازی اتاق خواب و اصول نورپردازی آن آشنا می کنیم.

 

چرا نورپردازی اتاق خواب اهمیت دارد؟

رنگ نورها، زاویه نورها، شدت آنها، نوع چراغ ها و محل هایی که شما استفاده می کنید، در احساس شما در اتاق خواب تاثیر دارند. برخی افراد داشتن نور مناسب را فقط به روشن تر شدن فضای اتاق خواب میدانند اما، اتاق خواب با اتاق پذیرایی و یا آشپزخانه متفاوت است. نور اتاق خواب باید آرمش بخش باشد. در شب و روز باید به نور اتاق خواب توجه کرد. به طور کلی دو نوع نورپردازی وجود دارد:

  • نورپردازی مستقیم
  • نورپردازی غیرمستقیم

نورپردازی اتاق خواب

 

پیشنهاد نویسنده برای نورپردازی اتاق خواب: انواع سبک دکوراسیون داخلی کدامند؟

 

نورپردازی اتاق خواب مستقیم

نورهای دیواری، وسایل روشنایی آویز، لامپ های زمینی، لوسترها، همه روشنایی مستقیم دارند. اساساً، هر وسیله روشنایی که نور را برای یک ناحیه به طور مستقیم تأمین می کند، از دسته نورپردازی مستقیم محسوب می شود.

 

نورپردازی اتاق خواب غیرمستقیم

نورپردازی اتاق خواب غیرمستقیم به نورهایی گفته می شود که نور را به سمت بالا هدایت کرده و یا بر روی هر سطحی منعکس می کنند. به عنوان مثال، طراحی سقف کاذب با نوارهای LED، نورپردازی تخته بالای تخت برای برجسته سازی وسایل دکوری خانه یا سیستم نورپردازی زیر تخت، همه اینها جزء نورپردازی غیرمستقیم محسوب می شوند. اولین و ضروری‌ترین نکته برای نورپردازی اتاق خواب (یا هر اتاق دیگری) ابعاد اتاق است. چراغ‌هایی که انتخاب کنید باید بتوانند تمام زوایای اتاق را به‌خوبی روشن کنند.

 

پیشنهاد نویسنده: نورپردازی آشپزخانه

 

چراغ‌های کنار تختخواب برای نورپردازی اتاق خوابدر چند سال گذشته تغییرات زیادی کرده است. درگذشته‌ی نه‌چندان‌دور این چراغ‌ها به‌صورت چراغ‌های ساده‌ی رومیزی بودند که در یک سمت تختخواب قرار می‌گرفتند. اما حالا چراغ‌های آویز و دیواری جای چراغ‌های رومیزی را گرفته است. این مدل چراغ‌های جدید و آویز فضای روی میز کنار تخت و میزهای دیگر را اشغال نمی‌کند و می‌توانید از میزها برای کارهای دیگری استفاده کنید.

 

روش های مختلف نورپردازی اتاق خواب

انجام یک نورپردازی اتاق خواب زیبا و طراحی شده می تواند زیبایی بینظیری را به دکوراسیون اتاق شما ببخشد، شما عزیزان با سلیقه و هنرمند می توانید برای نورپردازی اتاق خواب خود از روش های مختلفی استفاده نمایید که البته به سلیقه و همچنین نوع دکوراسیون و متراژ اتاق شما نیز بستگی دارد.

 

نورپردازی اتاق خواب با لوستر

لوستر یکی از شیوه هایی است که برای نورپردازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، شما عزیزان می توانید از انواع لوسترها با شکل های متنوع برای نورافکنی اتاق خواب خود بهره ببرید که البته ظاهری تجملی به اتاق شما می بخشد، اما در انتخاب آن به سایز لوستر باید توجه نمایید، و لوستر کوچک به کار ببرید، اگر قصد ایجاد یک اتاق به سبک معاصر و یا مینیمالیسم دارید با نصب لوستر و دیزاینی ساده این هدف را عملی کنید، لوستر را در وسط اتاق قرار دهید.

 

نورپردازی اتاق خواب با لامپ های آویزان

لامپ های آویزان به وسیله ی میله ی بلندی و یا زنجیری از به سقف نصب می شوند که آویزان هستند، این نوع لامپ ها منبع جالبی برای تامین نور هستند که زیبایی فوق العاده ای را به اتاق شما می بخشند، پیشنهاد می شود برای افزودن بر زیبایی اتاق خود از لامپ های زیبایی بالای تخت خواب و مبل بهره ببرید.

نورپردازی اتاق خواب

نورپردازی اتاق خواب با لامپ های خطی

شیوه ی دیگری برای نورپردازی استفاده از لامپ های خطی است که بر روی میله ای نصب گردیده اند و می توانید در سقف و یا هر کدام از دیوارهای اتاق خود مستقر نمایید، اغلب لامپ های خطی برای شاخص تر نمایش دادن یک اثر هنری بهره گرفته می گردد.

 

نورپردازی اتاق خواب با لامپ های هالوژن

یکی از روش های پر کاربرد و البته زیبا و مدرن، بهره گیری از لامپ های کوچک جاسازی شده در سقف می باشد، یکی از مزایای این نوع لامپ ها این است که در هر منزلی چه با سقف کوتاه و چه سقف بلند جذابیت خود را از دست نمی دهد، جهت نورپردازی در اتاق خواب تعبیه ۴ تا ۸ لامپ برای اتاق خواب کافی است.

 

نورپردازی اتاق خواب با آباژور

با توجه به این نکته که در اتاق خواب بهتر است از نور ملایم بهره استفاده شود، بهره گیری از آباژور یکی از ایده های جالب برای نورپردازی در اتاق خواب محسوب می گردد، آباژورها دارای جنبه تزئینی و ارتقا سطح دکوراسیون اتاق شده و هم کاربردی می باشد، به این صورت که آباژور بر روی میز کنار تخت خواب می تواند نور کافی را برای روشن نمودن و البته مطالعه را مهیا نماید.

در اتاق خواب خانم ها حتما قسمتی برای آرایش در نظر گرفته شده است، شما عزیزان می توانید دو طرف و یا بالای آینه میز آرایش خود واقع در اتاق خواب از چراغ های دیوارکوب بهره ببرید، و یا آینه های مخصوص آرایشی  را تهیه کنید که مکان های مشخصی را برای قراردادن لامپ دارند.

 

رنگ نور لامپ اتاق خواب

رنگ نور لامپ اتاق خواب، یکی از مهمترین قسمتهای نورپردازی در اتاق خواب است. بهترین رنگ لامپ برای اتاق خواب، رنگی است که به نور خورشید نزدیکتر است. لامپهای رشته ای قدیمی، نزدیکترین نور را به نورخوشید دارند، اما مشکل این است که مصرف برقشان بسیار بالاست.

یکی از بهترین جایگزین های لامپهای رشته ای، لامپ ال ای دی است. بهترین رنگ لامپ شب خواب یا همان چراغ خواب، رنگ متمایل به آبی است. لامپهای نزدیک به آبی، آرامش بیشتری را برای انسان ایجاد میکنند تا رنگهای مایل به زرد. یکی از زیباترین اتفاقات در نورپردازی، بازتاب نور بر روی دیوار یا وسایل اتاق است.

مثلا یک لوستر که نور را به جای اینکه به پایین بتاباند، به سقف اتاق خواب میتاباند بازتاب نوری ملایمی ایجاد میکند. قرار گرفتن بعضی از سطوح در کنار منابع نوری میتواند در زیبایی و جذابیت فضا، نقش زیادی ایفا کند. استفاده از دیمر، دستگاه کاهنده نور میتواند در زمینه تولید نورهای ملایم، بسیار خوب باشد. در میان لامپهای کم مصرف و ال ای دی، فقط بعضی شرکتها هستند که لامپهای ال ای دی با قابلیت اتصال به دیمر را تولید میکنند.

اگر نورپردازی در سطوح مختلف را اولین قدم برای نورپردازی درنظر بگیریم؛ استفاده از دایمرِ نوری در رده‌ی دوم ایجاد و برجسته کردن حالت‌های مختلف نور قرار می‌گیرد. نورپردازیِ مدرن به شما این امکان را می‌دهد تا بخش‌هایی از اتاق را که مهم‌تر به‌نظرتان می‌رسد، بیشتر نمایش دهید.

نورپردازی اتاق خواب

رنگ آباژور یا چراغ به‌کاررفته در اتاق خواب

رنگ آباژور یا چراغ به‌کاررفته در آن می‌تواند در کمتر از یک دقیقه با تغییر در رنگ و سایه به‌طور کامل ظاهر اتاق را تغییر بدهد. چراغ‌های گرم و تیره احساس آرامش و صمیمیت ایجاد می‌کنند و می‌تواند عصر و شبی عاشقانه و پرشور برای شما بسازند. چراغ‌های روشن‌تر اتاق را بزرگ‌تر نشان می‌دهد و آن را جذاب‌تر می‌کند. می‌توان از آباژور برای تغییر سبک یا حتی طرح رنگی یک اتاق خواب مدرن استفاده کرد. اگر پس‌زمینه‌های به‌کاررفته در اتاق خواب عمدتا خنثی است، یک تغییر ساده در آباژور می‌تواند رنگ کلی فضا را تغییر بدهد.

 

بهترین رنگ لامپ برای نورپردازی اتاق خواب

بهترین رنگ مورد استفاده در اتاق خواب برای نور لامپ ، رنگی است که به نور خورشید نزدیک تر باشد. اما رنگ نور لامپ چراغ خواب یا لامپ شب خواب باید متمایل به آبی باشد چون رنگ آبی آرامش بیشتری را برای فرد ایجاد می کند.

 

منابع روشنایی برای نورپردازی

معمولی ترین منابع نوری که تقریبا اکثر افراد برای روشنایی اتاق از آن استفاده می کنند چراغ های سقفی یا دیواری است. ولی ما در این جا به شما پیشنهاد می کنیم که برای نورپردازی اتاق خواب خود از آباژور استفاده کنید. آباژورها بر خلاف چراغ های دیواری و سقفی ، نور ملایمی دارند و باعث ایجاد آرامش در اتاق می شوند.

 

جهت نور در اتاق خواب به کدام سمت باشد؟

لامپ های قوی با نور زیاد که زاویه تابش مستقیمی دارند، انتخاب مناسبی برای استفاده در اتاق خواب نیستند. جهت تابش نور در اتاق خواب ، نباید مستقیم باشد. برای مثال چراغ های دیواری به علت آن که نور را به سمت دیوار منعکس می کنند ، انتخاب بسیار خوبی برای اتاق خواب هستند.

 

از بازتاب نورها و دستگاه کاهنده نور در اتاق خواب استفاده کنید!

بازتاب شدن نور روی دیوار یا وسایل اتاق یکی از اتفاقات زیبا در نورپردازی اتاق خواب است. استفاده از یک دستگاه کاهش دهنده نور به نام دیمر می تواند نورهای ملایم و جذابی در اتاق ایجاد کند. همچنین برای زیبایی و تزیین اتاق خواب می توانید از چراغ های دکوراتیو استفاده کنید، زیرا این چراغ ها تزیینی بوده و در صورت خاموش بودن هم زیبایی خاص خود را دارند.

 

نورپردازی اتاق خواب با ریسه

رویایی کردن اتاق خواب اصلا کار سختی نبوده و فقط کافیست از ریسه های ال ای دی استفاده کنید. این ریسه ها کم هزینه ترین و سریع ترین روش ممکن برای زیبا کردن اتاق خواب هستند. ریسه های ال ای دی، رشته سیمی قابل انعطاف بوده و در فواصل معین لامپ های کوچکی از آن آویزان شده است. این لامپ ها اتاق را گرم نمی کنند و ایمنی بالایی دارند. استفاده از این ریسه ها، اتاق خواب شما را دنج و رمانتیک خواهد کرد.

 

اصول نورپردازی در اتاق خواب های کوچک

در ابتدا ذکر این نکته لازم است که برای انتخاب رنگ دیوار در اتاق های کوچک باید دقت شود و از رنگ های تیره استفاده نکرد. انتخاب رنگ روشن برای دیوار باعث می شود فضای اتاق بزرگ تر دیده شود. نورپردازی نیز همین نقش را دارد و با استفاده از نورهای روشن می توان اتاق خواب را بزرگ تر جلوه داد. برای طراحی نورپردازی در اتاق خواب کوچک می توان از لامپ های کم صرف، آباژور و لوسترهای ظریف و زیبا استفاده کرد.

 

نورپردازی تخت خواب

با طراحی نور پردازی جذاب برای تخت خواب می توانید افکتی به آن دهید که انگار در فضا معلق مانده است. برای اینکار لازم است پایه های تخت را کمی به سمت داخل یا در وسط آن ببرید، سپس با قرار دادن چراغ ها در پایین تخت و در گوشه‌ های آن فضایی رویایی برای خود ایجاد کنید. این افکت در شب بیشتر خود رانشان می دهد و جلوه ای خاص به وجود می آورد.

 

استفاده از نور مخفی در سقف اتاق خواب

یکی از روش های جدید و مدرن در نورپردازی خانه ها استفاده از نور مخفی در سقف بوده که بسیار مورد توجه طراحان قرار گرفته است. نور پردازی در رنگ های متفاوت، در طرح سقف کاذب برای نقاط مختلف خانه و در طرح کناف برای سقف ساختمان های مسکونی و تجاری انجام می شود. بهترین بخش هر خانه برای این گونه نورپردازی، سقف می باشد. استفاده از نور مخفی در سقف اتاق خواب نیز باعث ایجاد فضایی شیک و لوکس می شود.

 

نکات کلیدی درباره نورپردازی اتاق خواب

  • بهترین نور پردازی پس زمینه در اتاق خواب را چراغ های موضعی فراهم می کنند، که بهتر است علاوه بر یک یا دو چراغی که در اتاق وجود دارند، در دو طرف تخت خواب نیز یک چراغ قرار داده شود. در این صورت نورپردازی اتاق بسیار خاص و چشم نواز خواهد شد.
  • جلوی کمد ها را می توان با منابع پایین تاب با ولتاژ کم و مخفی روشن کرد. با این روش یک منبع نور مفید را به محیط اضافه خواهید کرد و همچنین نور عمومی اتاق را نیز بیشتر می کنید.
  • قرار دادن یک چراغ مطالعه در کنار تخت خواب می تواند روشنایی کافی برای مطالعه را فراهم کند ، همچنین می توانید از یک منبع نوری مانند ال.ای.دی. یا فیبراپتیک استفاده کنید که در این صورت منبع نور متمرکزی را ایجاد می کنید . این روش می تواند نور لازم برای روشن کردن صفحات کتاب را به خوبی فراهم کند.

برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.

0 دیدگاه روشن نورپردازی اتاق خواب

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.