شما اینجایید:

صفحه اصلی ایده های دکوراسیون انواع مبل ها

انواع مبل ها

انواع مبل ها در زندگی امروزی به جزئی جدایی ناپذیر از وسایل هر خانه‌ای تبدیل شده است و شاید بتوان گفت که خانه بدون مبل، مگر در موارد خاص، کمی ناقص به نظر می‌رسد. اما برای استفاده صحیح از مبلمان در خانه و ست کردن آن با سایر وسایل و یا بالعکس، بایستی با انواع آن آشنا باشید.

 

انواع مبل ها

مبل‌ها را بر اساس ظاهر ساختارشان دسته بندی و نام گذاری می‌کنند. هنگامی که وارد یک مغازه مبل فروشی، نمایشگاه مبلمان، بازار مبل و یا فروشگاه اینترنتی مبل می‌شوید هر یک از انواع مبل‌ها به گونه‌ای دل شما را می‌ربایند؛ اما در نهایت باید یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و به خانه ببرید. مطمئنا شما نیز به سختی می‌توانید رنگ یا طرحی را از میان انبوهی از مبل‌ها انتخاب کنید. با این حال بهتر است پیش از ورود به یک نمایشگاه مبل اطلاعاتی از قبیل مدل و ساختار مبل‌ها را بدانید.

 

انواع مبل و اسامی انواع مبلمان منزل

پیش از خواندن ادامه مقاله کمی با خود فکر کنید که چه تعداد از انواع مبل‌ها را می‌شناسید؟ سپس در انتهای این پست نیز اطلاعات خود را مورد ارزیابی قرار دهید. اما شک نکنید با خواندن این مطلب در خواهید یافت که انواعی از مبل‌ها وجود داشته که شما از نام و نشان آن‌ها بی خبر بوده‌اید. نکته‌ای که وجود دارد این است که یک دسته بندی کلی برای مبل‌ها وجود دارد. مبل استیل یا همان مبل سلطنتی، مبل کلاسیک و مبل راحتی. هر یک از این انواع مبل خود به دسته‌های جزیی تری دسته بندی می‌شوند که آن ها را در این مطلب تشریح خواهیم کرد.

 

آشنایی با انواع مبل

 

 

انواع مبل ها
انتخاب محصولات روشنایی مناسب با مبلمان

مبل چند بخشی (Sectional Sofa)

مبل چند بخشی، بخش بندی شده یا همان مبل سکشنال (sectional) که از چند قسمت تشکیل می‌شوند، معمولاً دارای سه الی پنج قسمت هستند که بنا به مدلشان متفاوت هستند. این نوع مبل‌ها به حالت‌های مختلفی کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. هر چه تعداد این اجزا بیشتر باشد حالت‌های قرارگیری مبل نیز بیشتر و متنوع‌تر خواهد بود. در هنگام خرید دقت کنید بنا به نیاز و اندازه محیط خانه مبل‌های چند بخشی را انتخاب کنید. اگر فضا کوچک باشد و تعداد قطعات حداکثری باشد خانه تنگ و کوچک به نظر خواهد رسید. و در نقطه مقابل نیز اگر فضا بزرگ باشد و اجرا مبل کم باشد احساس لخت و خالی بودن فضا را فرا می‌گیرد.

با رشد روز افزون صنعت دکوراسیون و علاقه مردم به تغییرات مبلمان خود، سبک‌ها و رنگ‌های این نوع مبل نیز به سرعت در حال تغییر هستند. در بخش انواع مبل، مبل چند بخشی با نام‌های ال و یو شکل بیشترین مشتریان و علاقه مندان را دارا هستند. مبل‌های چند بخشی از سال ۱۹۵۰ وارد چرخه انواع مبل و صنعت دکوراسیون شدند و خود انواع مختلفی نظیر ال شکل و یو شکل دارند.

 

مبل چسترفیلد (Chesterfield)

مبل چسترفیلد را که نگاه می‌کنید اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد لحاف هوایی است که به دست مادر بزرگ در خانه دوخته می‌شد و همیشه دوست داشتیم آن‌ها را با خود به اتاق برده و حتی در روشنایی روز خودمان را به خواب بزنیم. حالت لحاف دوز شده و طره دار شده این مبل حس جالبی را در انسان بیدار می‌کند. گویی خال خالی‌های فرو رفته‌ای سراسر مبل را پوشانده است. برخی از انواع مبل چستر فیلد که در بین مردم این مبل را با نام مبل چستر می‌شناسند، از پارچه و بعضی دیگر از چرم ساخته می‌شوند (چستر پارچه ای و چستر چرمی).

در برخی از مدل‌ها تمام سطح داخلی و بیرونی لمسه کاری شده و جلوه زیبایی به مبل‌ها می‌بخشد. در بعضی دیگر فقط قسمت داخلی و دسته‌ها رویه کوبی می‌شود. تاریخچه این مبل به قرن هجدهم میلادی و به زمان ارل چسترفیلد چهارم باز می‌گردد. ارل نجیب زاده‌ای بوده است که راحت بودن محل نشستن را در باید با حداکثر توان به دست می‌آورد. او مبل‌ها را بدون چین و چروک می‌خواسته است.

 

پیشنهاد نویسنده: تمیز کردن انواع مبل

 

مبلی به سبک لاوسن (Lawson-style Sofa)

این نوع مبل عنصری به نام راحتی را در خود جای داده است. پشت و نشیمن هر مبلی امضا آن مبل و طراح آن به حساب می‌آید. دلیل این که این مبل را هر چه بیشتر نگاه می‌کنید بیشتر به راحتی آن پی می‌برید ساختار بالشت‌های قسمت نشیمن آن و پشتی آن است. کوسن‌های بزرگ آن به درستی و با ارتفاع مناسب در جای خود قرار گرفته‌اند. طرح‌های امروزی که توسط رایانه‌ها پیش طراحی شده و بعد وارد مرحله تولید می‌شوند، به شما اعلام می‌کنند که شما قادر هستید میلی به سبک لاوسن را در انواع و اقسام رنگ، متریال و اندازه خریداری کرده و به خانه خود ببرید.

راحتی نهایی این مبل را با کوسن‌های بیشتر می‌توانید تجربه کنید. تاریخچه این مبل به اوایل قرن بیستم میلادی باز می‌گردد. جایی که توماس لاوسن در آنجا زندگی می‌کرده است.

 

مبل مدرن قرن بیست و یکم (Mid-century Modern)

از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۷۰ مبلمان قرن بیست و یک شروع به دیده شدن کرد. با اینکه فاصله‌ای که بین آن زمان تا عصر حاضر وجود داشته و انواع مبل و اقسام طرح‌ها تولید و عرضه شده است اما همچنان بازخوردها در مورد این مبل بسیار شگفت انگیز است. این مبل با سبک خطوط ساده و طراحی مینیمالیستی که دارد خطوطی تمیز و صاف را به نمایش در می‌آورد. تنوع سبکی در این مدل از انواع مبل بسیار بی نظیر است.

طراحی ساده و زیبای این سبک که حس راحتی را به شما القا می‌کند، هرچند زیاد هم راحت نیست. در میان مبل‌ها یک گزینه عالی برای هر خانه‌ای به شمار می‌رود. شگفت انگیزی که زبان برای تعریف از خود ندارد.

 

مبل مدل معاصر قرن بیست و یک (Contemporary Mid-century Modern Sofa)

این مبل که شباهت زیادی به مدل چهارم دارد، همانند دکوراسیون امروزی، از نام معاصر یا امروزی برای جبران فاصله سال‌های هفتاد میلادی تا امروز را برگزیده است. این که این مبل را مدرن معاصر می‌نامیم به حق شایسته این نام است؛ چرا که تکنیک‌های طراحی و تولید کاملاً امروزی و مدرن است. مدرن مدل قرن بیست و یک نباید شما را با مدرن معاصر دچار سردرگمی کند. معاصرها مبل‌های بر اساس تاریخ روز هستند اما قرن بیست و یکمی‌ها مبل‌هایی با سیر خطی و ثابت از گذشته که وارد عصر مدرنیته شده‌اند. نمونه این مبل‌ها که مربوط به گذشته می‌باشند اما مدرن آنها بیشتر پسندیده می‌شود همین مبل‌های چستر هستند.

 

 

 

مبل مدل انگلیسی (English)

این مبل در بین انواع مبل با دارا بودن دسته کوتاه یا محل قرارگیری دست، پایین‌تر از حد استاندارد و در عین حال بلند بودن پشتی‌های پشت سر به مدل انگلیسی مشهور است. با وجود این که فضا تنگ حس می‌شود اما کوسن‌هایی که همه جا را فرا گرفته است مانع از دیده شدن ایراداتی مانند کوتاهی قسمت زیر دستی‌ها می‌شود. این مدل گویی برای سربازهای جنگ جهانی که بازوهای خود را در جنگ از دست داده‌اند ساخته شده و به بی دست شهرت یافته است. با تمام این صحبت‌ها این مدل به خوبی می‌تواند نقش یک مبل راحتی زیبا را در خانه شما بازی کند.

 

مبل سبک بریج واتر (Bridgewater)

این از سبک مبل که از نام سازنده آن انتخاب شده است مبلی زیبا و خاص است. ساختار آن به نحوی است که دسته‌های مبل به سمت عقب کشیده می‌شود و با شیبی ملایم به تاج مبل می‌رسد. این مبل که در حالی که اختصاصاً برای مبل راحتی بودن طراحی شده است، بسیار با محیط سازگار می‌شود. هر چقدر هم که بخواهید بگردید نمی‌توانید از این مبل ایرادی بگیرید.

اگر می‌خواهید در خانه به انسانی مقید به مدرنیته شناخته شوید و در عین حال خردمندانه بودنتان نیز به چشم بیاید مبلمان بریج واتر را در سبد محصولات خانه خود قرار دهید. سبکی متفاوت ولی پایدار. مدلی که مانند مدل‌های پرطرفدار و عمومی نیست در عین حال همه با آن به خوبی ارتباط برقرار می‌کنند.

 

کوهان شتری (Camel back)

این مبل که نام آن نیز بیانگر ویژگی‌های آن است از ساختار کوهان پشت شتر الهام گرفته است. وجود دو منحنی که این مدل مبل کلاسیک را شبیه به پشت شتر کرده است در بین انواع مبل متمایز می‌کند. استفاده یکنواخت و مستمر از چوب در پایه‌ها ،دسته‌ها و تاج مبل باعث شده تا حس گراقیمت بودن و لوکس بودن در این مبل به چشم بیاید. چرا که امروزه به دلیل آسیب‌های وارد شده به جنگل‌ها مبل‌ها چوبی کمی در سطح جامعه به چشم می‌خورد و تولید کنندگان مجبور به استفاده از جایگزین‌هایی برای آن شده‌اند. مبل مذکور در ظاهر نیز راحت‌تر از مبل‌های آنتیک کلاسیک بوده و در عمل نیز این موضوع را به اثبات می‌رساند.

 

مبل کابریول (Cabriole)

مبل کلاسیک کابریول یکی از انواع مبلمان است؛ مبل کلاسیک دیگری با سبک و نام کابریول. این مبل که از چوب ساخته می‌شود به دلیل انحنا و گردی در قسمت گوشه‌ها حالتی در برگیرنده برای افرادی که نشستن بر روی آن را انتخاب می‌کنند به وجود می‌آورد.

همه این طراحی ها زمانی تکمیل می‌شود که کوسن‌های نرم و راحت این مبل در محل‌های خود قرار بگیرند. در این مدل نیز امکان سفارش مبل بدون چوب فراهم شده تا شهروندان نیز با احساس مسولیت در قبال محافظت از محیط زیست سهمی داشته باشند.

 

مبلمان شزلون (chaise lounges)

نام این مبل در اصطلاح و زبان اصلی از درشکه‌های دو نفره چینی برداشته شده است که یک نفر آنها را حمل می‌کند. این نشیمن‌های سنتی که از نظر دسته بندی به زیر مجموعه دسته مبل‌هایی با نام شزلون ختم می‌شوند با طراحی متفاوت و نامتقارن خود تحولی شگرف در تولیدات مبل به وجود آورده‌اند. برخی از انواع مبل مورد نظر در هر دو طرف محل استراحت بازو داشته که ارتفاع آنها یکسان نیست.

بعضی دیگر فقط در یک سمت این امکان را فراهم کرده‌اند. این مبل‌ها برای استراحت، استفاده تزیینی و موارد دیگر در فضاهای مختلفی به کار گرفته می‌شوند. امروزه مدل‌های مختلفی از مبل شزلون در بازار ایران وجود دارند و می‌توان انواع مبل های شزلون راحتی، استیل و یا کلاسیک را نیز خریداری کرد.

 

مبل‌های تخت خواب شو

دسته بندی بالایی از نظر رده‌های مبلی مبل‌های تخت خواب شو را زیر مجموعه مبل‌ها فوتون قرار می‌دهد. مبل فوتون را در مقاله‌ای با عنوان مبل راحتی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، به صورت کامل توضیح داده‌ایم با این حال به مبل‌های شرقی ( اسیای شرقی ) گفته می‌شود که از کوسن زیرین ( نشیمن ) به عنوان تشک برای خواب استفاده می‌شده است. یعنی به صورت غیر مستقیم مبل تبدیل به محل خواب می‌شود.

این نوع مبل نیز از همان خانواده است با این تفاوت که مبل مورد نظر ساختاری رسمی‌تر داشته و با تغییر در شکل آن، به تخت خواب تبدیل می‌شود. مبل های تختشو که بیشتر برای افراد مجرد و کسانی که فضای منزل آن‌ها محدود و کوچک است کاربرد بیشتری دارد. همچنین سرعت تبدیل آن‌ها از تخت به مبل و برعکس بزرگترین برگ برنده آن‌ها در رقابت با سایر مبل‌ها است. مبل‌ها تخت خواب شو نیز در میان انواع مبل به تنهایی انواع مختلفی را تشکیل می‌دهند. صرفه اقتصادی و عدم اشغال فضای محیط این نوع مبل را به یک انتخاب هوشمندانه و ایده آل بدل کرده است.

 

فوتون‌ها (Futon)

فوتون‌ها همانطور که در قسمت قبل به آن‌ها اشاره شد به دلیل ویژگی‌هایشان یکی از محبوب‌ترین‌های عصر حاضر به شمار می‌روند. مبل‌های تبدیل شونده، مبل‌های یک تکه، مبل‌های رو تخت شو ( انتظار از این نوع مبل‌ها تبدیل کامل به یک تخت خواب نیست بلکه شرایط مناسبی را برای یک چرت میان روز فراهم می‌کند ) و مبل‌های طبقاتی از جمله زیر مجموعه‌های مبلمان سبک فوتون هستند. همه اینها با توجه به نیازهای جامعه امروز شکل گرفته و تولید شده است. از بین انواع مبل فوتون بسیاری از آن‌ها مورد علاقه کودکان نیز هست که گزینه مناسبی برای اتاق آن‌ها به شمار می‌آید به خصوص مدل تخت خواب بونک که حالتی طبقاتی را ایجاد می‌کند.

 

 مبل‌های سبک لاوسیت یا لاوسِت (Loveseat Sofas)

مبل‌ها یا کاناپه‌های دو نفره را که با امکان نشستن فقط دو نفر در کنار هم ساخته شده‌اند را لاوسیت می گویند. لاوسیت‌ها عموماً یکی از اجزای ثابت اتاق‌های نشیمن به شمار می‌آیند. این نوع ساختار مانند سایر انواع مبل به دسته‌های مبل سلطنتی، راحتی و کلاسیک نیز ساخته می‌شوند. منطق ایجاد این مبل نیز کنار هم نشاندن زئوج های جوان برای ایجاد محبت در بین آنها و ابراز علاقه به یکدیگر است.

روی این مبل باید عاشقانه در کنار یکدیگر بنشینید چرا که اسم این مبل این را از شما درخواست می‌کند. جدا از سبک طراحی لاوست ها بر اساس اندازه نیز به چهار دسته تقسیم بندی می‌شوند. لاوست های کوچک، متوسط، بزرگ و بسیار بزرگ.  در رابطه با مبلمان لاوست اشاره به این نکته ضروری است که نوع و شکل آن در ایران و سایر کشورها و مخصوصا کشورهای اروپایی و آمریکایی کمی تفاوت دارد.

 

مبل دیوان؛ دو وجهی (Divan)

مبل‌های دیوان یا دو وجهی بدون پشت و قسمت تکیه گاه هستند. بسیاری از افراد برای این که نشستنی راحت را تجربه کنند این مبل را به دیوار چسبانده و به کمک کوسن‌ها از آن استفاده می‌برند.

در بین افراد نیز سلیقه‌های متفاوتی وجود دارد که این مبل را از میان انواع مبل‌ها جدا کرده و با همین شرایطی که دارد برای استفاده خریداری می‌کنند. شاید شما دوست داشته باشید این مبل را در مرکز اتاق قرار دهید و یا مانند ترفند فوق به نزدیک دیوار کشانده و از کمک دیوار نیز بهره مند گردید.

 

مبل سبک نیمکتی (Settee Sofa)

انواع مبل با گستردگی‌های فراوان خود دلایلی برای ایجاد و شکل گیری مبل بیان می‌کنند. مبل نیمکتی نیز یکی از آن‌ها است. هنگامی که به این مبل نگاه می‌کند گویی یک صندلی عریض را مشاهده می‌کنید. در گذشته افراد زیادی به این مبل از انواع آن علاقه نشان نمی‌دادند، اما امروزه دوستداران آن هر روز در حال گسترش هستند. راحتی، بزرگ بودن ( عریض بودن )، اندازه‌های مناسب برای ساختار مبل و … از دلایل رشد محبوبیت این مبل در میان مردم است.

به دلیل محدودیت فضا در این مبل، امکان نشستن دو نفر به صورت عادی بر روی آن امکان پذیر نیست، مگر این که به حالت‌های عجیبی این دو نفر بر روی این مبل بنشینند. این مبل عریض یک نیمکت یک نفره است که بسیار حس متمایزی را به وجود می‌آورد.

 

مبل راحتی برقی (Recliner Sofa)

این مبل که با تنظیمات برقی خود یک انتخاب دوست داشتنی برای افرادی است که مدت زمان نسبتاً طولانی را پای تماشای تلویزیون می‌گذرانند. احساس نرمی و فرو رفتن در عمق یک بخش نرم، خستگی را از تن بیرون می‌کند مخصوصاً اگر این مبل‌ها به ماسازور نیز مجهز شده باشند. شاید انتخاب این مبل برای خانه انتخابی زیبا و مناسب نباشد، اما کاربری و راحتی این مبل، آن را از میان انواع مبل‌های گفته شده جدا می‌سازد.

اتاق مطالعه، اتاق تلویزیون، اتاق کار و موارد مشابه بهترین نقاط برای قرار دادن چنین مبلی است. مبل‌های برقی و ماساژو که امکانات جذابی که در خود جای داده اند را در معرض اماکن پر تردد قرار ندهید تا از عمر آنها کاسته نشود و یا دیرتر مستهلک شود. هم چنین مبل‌های این چنینی عموما از چرم برای روکش‌های خود کمک می‌گیرند، پس هنگام انتخاب آنها به این نکته نیز توجه داشته باشید.

 

مبل راحتی رسمی (Tuxedo Sofa)

دسته‌های بلند و مرتفع این مبل راحتی مانند دیواره‌های قلعه از شما محافظت می‌کند. سازه یکپارچه و یک دست این مبل آن را از انواع مبل هایی که تا کنون معرفی شده‌اند متمایز کرده است. پشتی این مبل نیز از دو لایه ثابت و متحرک ساخته شده که این موضوع بنا به سلیقه مشتری قابل تغییر است. خطوط صاف و مقطع در این مبل در کنار فرم های گرد در هر گوشه و کنار از نشیمن و تکیه گاه تلفیقی زیبا از همراهی دو سبک متضاد را نشان می دهد.

این طراحی باعث شده تا مبل مذکور از لاوسیت ها نیز محبوبیت بیشتری پیدا کند. تاریخچه این مبل می‌گوید که قدمت زیادی نداشته و طراحی آن به سال های اول قرن بیستم باز میگردد. زادگاه این مبل در محله تکسیدو پارک نیویورک در آمریکا بوده محله‌ای که به خاطر کت و شلوارهای رسمی آن شهرت داشته است. این مبل نیز حالت رسمی خود را به همین دلیل به ارث برده است.

 

مبل سلطنتی یا استیل

مبل‌های استیل یا همان سلطنتی که در مناطق معدودی از جمله ایران دارای طرفداران پر تعدادی هستند از جمله دسته بندی انواع مبل به شمار می‌آیند که در ظاهر برگرفته از سبک‌های اغراق شده در مبل کلاسیک هستند. به نوعی می‌توان گفت مدل های مبل سلطنتی با به کارگیری جزییات بیشتر و همین طور نکات ظریف یک طراحی دوباره روی مبل کلاسیک انجام داده و شاید بتوان گفت در بعضی از مدل‌های مبل استیل، راحتی فدای زیبایی شده است.

مبل سلطنتی یا استیل که شاخصه های ظاهری آن‌ها ارتفاع، پرکار بودن بدنه مبل، استفاده از طرح های خاص، منبت کاری و همین طور رنگ آن هستند قابل به راحتی قابل تشخیص از انواع مبل است. اما یکی از دلایل این که این مبل از محبوبت بالایی در ایران برخودار است وجود خانه‌های بزرگ اشرافی و وسیع بوده که این مبل‌ها عظمت و بزرگی خانه را در کنار لوکس بودن با هم بالا می‌برند و حس اشرافی به خانه القا می‌کنند.

 

 مبل کلاسیک

مبل‌های سبک کلاسیک نیز همانند مبلمان استیل تقریبا مختص به ایران هستند و به ندرت در سایر کشورها دیده می‌شوند. این نوع مبلمان از نظر ظاهری تقریبا شبیه به مبل‌های سلطنتی هستند، با این تفاوت که منبت کاری‌شان در قسمت تاج و دسته و پایه مبل کمتر بوده و برای افرادی که مبلمان سلطنتی را به خاطر شلوغی زیادشان نمی‌پسندند، مناسب هستند. مبل کلاسیک را می‌توان مبلی میان مبل‌های استیل و راحتی دانست که از مبلمان راحتی راحت بودنشنان را به ارث برده و از مبل‌های استیل نیز ظرافت و زیبایی خاصشان را.

مبل‌های کلاسیک از نظر قیمت نیز معمولا بین مبلمان سلطنتی و راحتی قرار می‌گیرد و در شرایط کیفی برابر، از نظر چوب و پارچه و… معمولا ارزان‌تر از مبل‌های استیل بوده و گران‌تر از مبل‌های راحتی می‌باشد.

 

مبل های دسته منبتی

مبل‌های دسته منبتی یا دسته چوبی منبت کاری شده که با نام مبل دسته منبت نیز شناخته می‌شود، در رده مبلمان استیل و نیمه استیل یا همان مبل کلاسیک قرار می‌گیرد. در واقع مدل مبل های دسته منبتی را می‌توان زیرمجموعه‌ای از مبل‌های کلاسیک و استیل دانست که به دلیل ویژگی‌های خاصی مانند داشتن منبت کاری‌های ظریف روی دسته‌ها و گاها روی پشتی مبل، در یک دسته بندی مجزا قرار می‌گیرند و طرفداران خاص خود را دارند.

برای تماشای ۱۰ مورد از ایده های جذاب برای انتخاب مبل خانگی از این ویدیو دیدن کنید.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.