شما اینجایید:

صفحه اصلی دکوراسیون مونوکروم سبک دکوراسیون مونوکروم چیست؟

سبک دکوراسیون مونوکروم چیست؟

مونو در لغت به معنی یک و کروم به معنای رنگ است، به همین دلیل زمانی که در یک محیط از وسایل یک‌رنگ استفاده می‌شود به‌اصطلاح می‌گوییم از سبک مونوکروم در معماری و طراحی دکوراسیون آن محیط استفاده ‌شده است. انتخاب این سبک از دکوراسیون یک انتخاب جسورانه به‌حساب می‌آید که تنها افراد اهل ریسک می‌توانند آن را در محیط منزل خود پیاده کنند.

البته این سبک برای طراحان حرفه‌ای و آماتور، بسیار جذاب و پرطرفدار است و از رنگ‌هایی چون سفید و سیاه و طیف‌های این دو رنگ، به‌عنوان رنگ‌های اصلی در طراحی خود استفاده می‌کنند؛ برای مثال رنگ خاکستری در انواع تیره و روشن آن، باعث دوچندان شدن زیبایی محیط می‌شود. این سبک از طراحی از گذشته اجرا می‌شده، اما امروزه میزان استفاده از آن بیشتر شده است.

 

نکاتی که باید در سبک دکوراسیون مونوکروم رعایت کنید

  • برای استفاده از سبک مونوکروم در معماری و طراحی، شما باید نکاتی که بر این موضوع تاثیرگذار است را بدانید و در هنگام چیدمان آن را رعایت کنید، موضوعاتی از این قبیل که چه رنگ‌هایی برای این سبک از طراحی مناسب است یا کدام قسمت‌های خانه با این سبک، جذاب‌تر دیده می‌شوند و اگر از موضوعاتی این‌چنینی اطلاعات کاملی داشته باشید، می‌توانید انتخاب‌های مناسب‌تری داشته باشید.
  • در دکوراسیون داخلی طراحی مناسب، محاسبات دقیق، فرم درست پوشش، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان همچنین زیبایی‌شناسی از عواملی است که باید به آن توجه نمود، یکی از مواردی که اغلب در روانشناسی دکوراسیون نادیده گرفته می‌شود درکی است که در ناخودآگاه ما وجود دارد.
  • انتخاب‌هایی که در مورد نحوه‌ی دکوراسیون منزل می‌کنیم تاثیر قابل‌ملاحظه‌ای روی احساسات و ادراک ما دارد، اگر می‌خواهید از منزل خود احساس رضایت بخشی داشته باشید، روانشناسی دکوراسیون را به‌طور تمام و کمال در فضای که هستید رعایت کنید.

درباره‌ی سبک مونوکروم در دکوراسیون چه می‌دانید؟

یک اتاق به استایل یا سبک مونوکروم در معماری یا به بیان درست‌تر مونوکروماتیک یا تک‌رنگ جسورانه، چشم‌نواز و مخصوص افراد اهل ریسک است. برای کسانی که تازه با سبک مونوکروم  آشنا شده‌اند، مکان‌های کوچکی مانند اتاق‌خواب یا سرویس بهداشتی می‌تواند شروع خوبی باشد. استفاده از یک رنگ در سرویس بهداشتی می‌تواند از آشفتگی‌های بصری در آن بکاهد و به آن استایل خاصی ببخشد. استفاده از رنگ‌های مختلف اتاق را شلوغ نشان می‌دهد، این امر در سرویس بهداشتی کاملا برعکس است و فضا را بازتر هم می‌کند.

 

سبک دکوراسیون مونوکروم در معماری و اتاق‌خواب

سبک دکوراسیون مونوکروم در معماری یکی از ساده‌ترین پالت‌های تزیینی برای اجرای دکوراسیون داخلی است، اما هرکسی ریسک پذیرفتن این سبک و طرح را نمی‌پذیرد. قابل‌ذکر است که در معماری، به سبک پوشش یک‌رنگ مونوکروم می‌گویند.

وقتی اتاقی را با سبک مونوکروم به طرز ماهرانه‌ای طراحی می‌کنید، طیف‌های مختلف و سایه‌روشن‌های یک‌رنگ جلوه‌ای ویژه به اتاق‌خواب شما می‌دهند. استفاده از رنگ‌های مختلف و یا استفاده از تنها یک طیف از رنگ چندان جالب نیست. البته سبک مونوکروم نیز ممکن است یکنواخت و یک طیف باشد اما در این حالت چون تنوع خاصی در آن نیست باعث می‌شود فضای اتاق خسته‌کننده به نظر برسد. در ادامه ۲ طیف رنگی در اتاق‌خواب را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

اتاق‌خواب برنزی

طیف‌های مختلف رنگ برنزی باعث می‌شود احساس آرامش را به‌خوبی در اتاق‌خواب خود حس کنید. اتاقی برنزی که به سبک مونوکروم در معماری طراحی ‌شده درخشش و زیبایی خاصی به دیوارها می‌دهد. تنوع بافت این رنگ سبب می‌شود تا اتاق از حس بی‌روحی نجات پیدا کند. در سبک مونوکروم بدنه‌ میز و صندلی، چارچوب قاب و آیینه، لوستر و سایر اجسام برنزی در اتاق می‌توانند روشنایی اتاق را تنظیم کنند. رنگ برنزی یکی از آن رنگ‌هایی است که می‌توان به‌وسیله‌ آن و با توجه به سلیقه‌ کاربر از زرق‌وبرق‌های بیشتری بهره برد.

اتاق‌خواب سیاه در دکوراسیون مونوکروم

طبیعتا انتخاب این رنگ برای همه‌ افراد مناسب نیست اما رنگ سیاه می‌تواند به طرز شگفت‌انگیزی پرزرق‌وبرق و یا آرام باشد. استفاده از کاغذدیواری با طرح مشکی، فرش با طرح راه‌راه تیره، لوستر باشکوه، چراغ و صندلی‌های تزیین‌شده با رنگ مشکی، تختخواب یا لحاف رنگ تیره به این سبک طراحی کمک می‌کند تا فضای شخصی و گرمی ایجاد شود.

در اتاق‌خوابی که به رنگ سیاه طراحی ‌شده حتما باید از رنگ سفید هم استفاده شود. مثل سقف سفید، رختخواب، فریم‌های صندلی و نور سفید که باعث جذابیت دوچندان این فضا در سبک مونوکروم در معماری می‌شود.

 

از رنگ‌های خنثی بهره ببریم

انتخاب رنگ مشکی گاهی اوقات ریسک است اما درعین‌حال فضایی آرامش‌بخش ایجاد می‌کند، البته مرزی در خوب یا بد شدن سبک مونوکروم در معماری برای هر رنگی وجود دارد. برای مثال استفاده از رنگ مشکی می‌تواند حس آرامش به وجود بیاورد ولی با کمی بی‌توجهی این آرامش میتواند به یک غار تاریک تبدیل ‌شود.

در سبک مونوکروم می‌توان از طیف‌های مختلف یک‌رنگ استفاده کرد یا با افزودن رنگ‌های خنثی مانند سفید فضا را تکمیل کرد. در اتاق‌خواب خود با اضافه کردن رنگ‌هایی مانند سفید، کرم و بژ، فضای تیره‌ اتاق روشن‌تر می‌شود که با گذاشتن گیاهان در اتاق رنگ سبز و تازگی در اتاق و سبک مونوکروم پدیدار می‌شود.

 

کم‌رنگ‌ها در سبک مونوکروم در معماری

اگر هنوز هم در انتخاب سبک مونوکروم در معماری شک دارید، کم‌رنگ‌ترین طیف رنگ موردعلاقه‌تان را انتخاب کنید، در بعضی موارد وقتی از کم‌رنگ‌ترین رنگ استفاده می‌کنید تقریبا به سفیدی مایل می‌شود اما هنوز هم ته‌مایه رنگ موردعلاقه‌تان را دارد. پیشنهاد ما این است که در سبک مونوکروم از طبیعت الهام بگیرید، برای دیوارهای اتاق نشیمن از بنفش کم‌رنگ استفاده کنید و دکوراسیون خود را با طوسی و آبی کم‌رنگ تکمیل کنید.

 

از شکل‌ها در سبک مونوکروم در معماری استفاده کنید

در سبک مونوکروم در معماری اگر از رنگ‌های ساده مانند خاکستری یا بژ استفاده می‌کنید، استفاده از شکل‌ها و متریال مختلف ضروری است. در شهرهای شلوغ که خانه به یک مکان برای دوری از شلوغی بیرون تبدیل می‌شود، بسیاری به سراغ رنگ‌های خنثی می‌روند اما ازآنجایی‌که این رنگ‌ها فضایی بی‌روح ایجاد می‌کنند، نباید اهمیت فرم را از یاد برد.

برای مثال در سبک مونوکروم در اتاق‌خواب می‌توان از میزی با شکلی خاص بهره برد که این خاص بودن میز در پس‌زمینه‌ ساده و کم‌رنگ به‌خوبی جلوه می‌کند. منظور از خاص بودن میز، طرح‌های عجیب‌وغریبی نیست بلکه یک منحنی در طراحی میز می‌تواند زیبایی قابل‌توجهی به اتاق‌خواب شما بدهد.

 

نحوه‌ی کار کردن با رنگ و سبک مونوکروم در معماری

در قدم اول برای به کار بردن رنگ‌های مونوکروم در معماری یا کروماتیک این است که رنگ موردعلاقه‌تان را انتخاب کنید، سپس برای این‌که بتوانید یک ترکیب کروماتیک به وجود بیاورید باید سایه‌های روشن‌تر و تیره‌تر رنگ اول را انتخاب کنید. طراحی بر اساس رنگ‌های کروماتیک یعنی به کار بردن تنالیته‌های تیره و روشن از یک رنگ، برای مثال می‌توان رنگ کرم روشن را به‌عنوان رنگ اصلی دیوارها و برای مبلمان رنگی با همان طیف رنگی با کمی تفاوت در نظر گرفته شود.

همین‌طور فرش، پرده‌ها و حتی وسایل چوبی نیز با همان تم انتخاب شود. به این نکته توجه کنید که برای زیبایی بیشتر در یک طیف رنگی باید درجه‌ رنگ را کم یا زیاد کرد، برای مثال زمانی که از رنگ نارنجی استفاده می‌شود باید رنگ‌های نارنجی، نارنجی روشن، نارنجی تیره و حتی قهوه‌ای را به‌راحتی تشخیص بدهیم تا بتوانیم سبک مونوکروم  را داشته باشیم.

اضافه کردن یک رنگ متضاد در سبک مونوکروم در معماری

برای سبک مونوکروم در معماری شاید هنوز آمادگی این موضوع را ندارید که اتاق خود را کاملا به یک رنگ متفاوت رنگ بزنید اگر این‌گونه است شما می‌توانید یک رنگ متضاد را هم اضافه کنید که می‌تواند ازلحاظ ظاهری بسیار متفاوت و جذاب باشد؛ مثلا شما می‌توانید در سبک مونوکروم  با یک رنگ متضاد فضای اتاق خود را شاد و سرزنده کنید.

پیشنهاد نویسنده: سبک دکوراسیون نئوکلاسیک چیست؟

همچنین می توانید برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری مجموعه دکوریار از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.

1 دیدگاه روشن سبک دکوراسیون مونوکروم چیست؟

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.