شما اینجایید:

صفحه اصلی دکوراسیون اتاق خواب لیست وسایل اتاق خواب و لوازم ضروری آن

لیست وسایل اتاق خواب و لوازم ضروری آن

اتاق خواب محل کسب آرامش و استراحت بوده و مکانی برای دوری از هیاهوی روزانه و پناه بردن به آغوش خواب برای تأمین انرژی فعالیت در روز بعد است. این محیط در عین پرداختن به نیازهای جسمی و رفع خستگی‌ها باید از لحاظ روحی و دهنی نیز انسان را از خستگی خارج کند.

بنابراین نیاز است با توجه کردن به نکات ریز در طراحی، چیدمان و استفاده از ابزار و وسایل مورد نیاز آن، محیط مذکور را به بهترین نحو ممکن برای استراحت آماده کرد. پیش از این در مورد انواع و اقسام دکوراسیون و طراحی‌ها و چیدمان‌ها برای اتاق خواب مطالبی ارائه شده است، اکنون نوبت به نگاه ریزبینانه در مورد لوازم موجود در اتاق خواب رسیده است. لیست وسایل اتاق خواب را می‌توان به ترتیب زیر دانست که در ادامه در مورد همه آن‌ها توضیحاتی را ارائه خواهیم داد:

  • تخت خواب
  • تشک و کالای خواب
  • کمد لباس
  • دراور و کنسول و میز و آینه
  • پاتختی
  • میز اتو
  • پرده
  • مبلمان راحتی
  • آینه
  • لامپ اتاق خواب
  • فرش
  • کمد دیواری
  • جالباسی

تختخواب

ابتدا به سراغ بزرگ‌ترین وسایل خانه در بخش لیست وسایل اتاق خواب می‌رویم. تختخواب. این وسایل دوست داشتنی که خستگی‌های ما را به سمت خود کشیده و در ازای آن خوابی آسوده و شیرین هدیه می‌دهند به عنوان کلیدی‌ترین لوازم اتاق خواب شناخته می‌شوند. برای این که تختخواب مناسبی در اتاق خواب داشته باشید باید مواردی هم چون اندازه اتاق، اندازه تختخواب، نوع تختخواب از نظر نفرات، جنس به کار رفته و سبک آن را مد نظر قرار داد.

تختخواب‌های مدرن و امروزی که در انواع و اقسام مختلف طراحی و ساخته می‌شوند قابلیت‌های جذابی هم چون پخش موسیقی، قفسه‌های مخصوص نگه داری البسه، خروجی برق برای استفاده از رایانه‌های شخصی و موبایل، یخچال و موارد این چنینی نیز در خود جای داده‌اند. در مواردی که فضای اتاق کوچک باشد از تخت‌های تاشو و مبل‌های تختخواب شو نیز می‌توان استفاده کرد. تخت‌ها از نظر اندازه نیز به دو سایز تک نفره و دو نفره دسته بندی می‌شوند و همچنین مدل‌های متنوعی چون مدرن، مینیمال، روستیک، قدیمی، سلطنتی و استیل و غیره دسته بندی مدلی تختخواب‌ها را تشکیل می‌دهند.

 

تشک و کالای خواب

پس از تختخواب نوبت به لوازم ضروری تختخواب می‌رسد که با وجود آن‌ها تخت‌ها تکمیل می‌شوند. تشک مورد اولی است که با توجه به وجود تخت نیاز مبرم برای اتاق خواب محسوب می‌شود، نکته جالب توجه این است که حتی در نبود تخت تشک‌ها از لوازم ضروری در لیست وسایل اتاق خواب محسوب می‌شوند.

برای مثال در گذشته بسیار از افراد با پهن کردن تشک‌های سنتی و دست دوز بر روی زمین اقدام به خوابیدن می‌کردند که با گذشت زمان و ورود انواع تختخواب این تشک‌ها از روی زمین به روی تخت منتقل شده و به اشکال متنوع در آمدند. البته در این میان در کشورهای آسیای شرقی و با وجود تختهای امروزی هنوز هم از تشک بر روی زمین استفاده می‌کنند. بسیاری از تشک‌ها با جنس‌ها و اندازه‌های متفاوت وجود دارند که این موضوع بر اساس مدل و سایز تختخواب آماده و به بازار عرضه می‌شوند.

تشک‌ها خود به دو نوع راحتی و سبی نیز به صورت جداگانه دسته بندی می‌شوند. انواع تشک‌ها با نوع پنبه‌ای، فنری و پشم مصنوعی جنسیت و متریال آن‌ها را تشکیل می‌دهند. پس از تشک بالشت‌ها هستند که با توجه به سلیقه و نیاز مشتریان و مخاطبان برای تختخواب اتنخاب می‌شوند. بالشت‌ها نیز مانند تشک‌ها دارای دسته بندی‌های مشابه بوده و بر اساس نیاز و سلیقه به کار گرفته می‌شوند. رو تختی و ملحفه‌ها نیز جز زیر مجموعه کالای خواب به حساب می‌آیند.

کمد لباس در اتاق خواب

کمدهای لباس در هر خانه‌ای یکی از وسایل ضروری می‌باشند که باید در لیست لوازم اتاق خواب نیز قرار بگیرند. علت اهمیت این موضع نیز کاملاً مشخص است. امروزه به دلیل کمبود جا و نیاز به فضای کافی در اتاق‌های خانه، کمدهای متحرک و یا کمدهای دیواری نقشی پر رنگ کسب کرده‌اند. کمد لباس نه تنها در اتاق خواب بزرگسالان نیازی مبرم است، بلکه وجود آن در اتاق فرزندان نیز جز اقلام مهم به حساب می‌آید.

با استفاده از یکی از انواع کمدها که در طرح‌ها و سبک‌های متنوع در بازار یافت می‌شود یکی از نیازهای اصلی اتاق خواب را پاسخ داده‌اید. دقت کنید کمد لباس با تم کلی اتاق یکی باشد، چرا که معمولاً اکثر لوازمی که جثه بزرگی دارند نمای کلی دکوراسیون را ارائه می‌دهند و اگر یکی از این لوازم با سایرین هماهنگ و همسان نباشد چهره محیط دچار تزلزل می‌شود و محیط را شلخته نشان می‌دهد. به همین دلیل است که اکثر نو عروسان هنگام خرید لوازم منزل همه موارد را با یک رنگ و طرح ست می‌کنند. هنگام چیدمان منزل عروس نیز همین ست بودن به زیبایی و چشم‌نوازی اتاق می‌افزاید.

 

دراور و کنسول و میز و آینه

این اقلام یعنی دراور، کنسول و میز و آینه هر یک وسایلی از وسایل اتاق خواب را تشکیل می‌دهند که با قابلیت های دکوراتیوی و کاربردی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. دراورها؛ باکس های کشو داری هستند که به عنوان محفظه‌های نگه دارنده لباس، وسایل شخصی و هر نوع لوازم اضافی در اتاق قرار داده می شوند.

کنسول و میز آینه نیز هم خانواده از دراوورها هستند که در اغلب خانه ها و با عنوان بخشی از جهیزیه نو عروسان به دکوراسیون خانه اضافه می‌گردند و از نظر کاربردی نیز به مثابه همان دراور عمل می‌کنند ولی تجملاتی‌تر بوده و میز و آینه آن‌ها با نام میز آرایش نیز شناخته می‌شوند. در صورتی که اتاق خواب بزرگی دارید می‌تواننید علاوه بر کمد دیواری، کمد لباس و دراور برای زیبایی بیشتر از کنسول و میز آرایش نیز در اتاقتان استفاده ببرید در غیر این صورت باید قید یک یا تعدادی از آن‌ها را زده و بهترین حالت ممکن را برگزینید.

از مهم‌ترین اقلام در بین موارد موجود در لیست وسایل اتاق خواب باید بخش‌هایی که برای خانم‌ها کارایی و کاربرد دارد را مورد توجه قرار داد؛ چرا که مدت زمان سپری کردن آنها در اتاق طولانی‌تر از سایرین است.

 

پاتختی در اتاق خواب

پاتختی سرویس خواب که در دکوراسیون‌های غربی با نام ساید تیبل نیز از آنها نام برده می شود از جمله لوازم غیر ضروری است که به صورت پیش فرض در کنار سرویس خواب حضور داشته و با آن وارد اتاق می‌شود.

میزهای کوچکی که با یک کشو یا چند کشو و یا حتی یک درب تمام قد در کنار تختخواب قرار می‌گیرند تا علاوه بر جنبه تکمیل چهره تختخواب به کارایی آن بیفزایند. اکثر تختخواب‌ها میزهایی جهت استراحت یا نشستن در مقابل تخت دارا می‌باشند که به آن‌ها نیز پاتختی گفته میشود. برای اینکه از شلوغی بیش از حد جلوگیری کنید و اتاقی مرتب و مینیمال داشته باشید بهتر است یکی از پاتختی‌ها را در کنار تخت قرار دهید، هر چند وجود دو عدد از آنها و قرینه سازی تخت معمولا زیباتر از مدل تکی آن است.

 

میز اتو

مرتب بودن لباس‌ها و زیبایی آن‌ها در کمدهای لباس علاوه بر شستشوی دقیق به اتو کشیده بودن آن‌ها نیز ارتباط مستقیم دارد. یکی از عوامل کمک کننده و لازم برای این منظور اتو و میز اتو است. اغلب خانه‌های بزرگی که دارای لاندری هستند ( لاندری اتاق مخصوص برای قرار دادن لباسشویی، اتو و سایر متعلقات مربوط به نظافت است ) این چنین لوازمی را در اتاق مخصوص به خود قرار می‌دهند، اما در خانه‌های آپارتمانی و کوچک امروزی که در شهرها به وفور یافت می‌شوند، این لوازم باید در مکانی قرار گیرند که دسترسی و استفاده از آن‌ها در راحت‌ترین حالت ممکن باشد.

این فضا اتاق خواب است؛ زیرا دسترسی به لباس‌ها و همین طور محل تعویض آن‌ها دقیقا همین جا است. در کنار اتو و میز اتو آویزهای لباس که به صورت ایستاده و دیواری در بازار موجودند نیز از ملزومات البسه در اتاق خواب به حساب می‌آیند.

 

پرده

زیبایی پنجره‌ها در وهله اول به منظره بیرون آن و پس از آن به زینتی‌هایی است که آن را متفاوت و متمایز می‌کنند. پرده ها مهم‌ترین وسیله در پنجره‌ها در خانه هستند و این اهمیت در اتاق خواب و نشیمن به نهایت خود می‌رسد. هر قدر هم که شما فضای اتاق یا مکان مورد نظرتان را به زیبایی چیده باشید و با لوازم کافی پر کرده باشید، اما اگر پرده‌ای بر روی پنجره‌ها نصب نشده باشد، گویی بخشی از خانه دچار خلا است. پرده‌ها را باید در اولویت نصب در اتاق خواب قرار دهید، دلیل این موضوع هم به اضافه کردن آرامش و حس امنیت در اتاق خواب باز می گردد و هم حس زیبایی شناختی ساکنین را تقویت می‌کند.

پرده‌های خاص و برقی امروزی و یا پرده‌های دست دوز قدیمی و سنتی؛ در مرحله اول مهم، وجودِ آن‌ها در اتاق بوده و در گام بعدی اهمیت انتخاب بهترین پرده در اتاق خواب است. هرگاه لیست وسایل اتاق خواب خود را چک می‌کردید مطمئن شوید پرده‌ها در اتاق نصب شده‌اند.  اهمیت پرده‌ها در لیست وسایل اتاق خواب از نگاه حفظ حریم خصوصی اولویت بیشتری بر زیبایی محیط داشته به همین دلیل در لیست قرار می‌گیرند.

 

مبلمان راحتی

در اتاق خواب به طور عادی مبلمان و لوازم استراحت این چنینی دیده نمی‌شود، اما در لیست لوازم ضروری اتاق خواب شما ممکن است چنین مواردی لحاظ گردیده باشد. به شما این اطلاع را می‌دهیم که در اتاق خواب‌های مدرن و امروزی اکثرا از یک مبل تک نفره راحتی یا یک صندلی راک یا همان ننویی و یا تابی به جهت ریلکس کردن قرار داده می‌شود.

مبلمان راحتی ممکن است یک صندلی یک مبل تک نفره و یا حتی یک لاوست باشد. مهم سلیقه شما در انتخاب نوع آن و کارایی آن در محی اتاق خواب شماست. در اتاق خواب معمولا پاف‌هایی نیز به چشم می‌خورند که در هیچ کدام از دسته بندی‌های دکر شده قرار نمی‌گیرند، اما این وسایل کوچک و دوست داشتنی به منظور نشستن بر روی آن ساخته شده‌اند.

این چهارپایه‌های کوچک در مقابل آینه‌های میز آرایش و یا کنار تخت قرار می‌گیرند و کاربری مشخصی نیز برای آن‌ها تعریف نمی‌شود. در مواردی این وسیله فقط خاصیت دکوراتیوی داشته و هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود. از نگاه دکوراسیونی مبلمان راحتی نیز در بخش بالایی لیست وسایل اتاق خواب قرار می‌گیرد و اهمیت پیدا می‌کند.

 

آینه در اتاق خواب

وجود آینه‌ها در هر مکانی قابل دفاع است. چه در اتاق نشیمن به عنوان یک دکوراتیو زیبا، چه به عنوان یک وسیله ضروری در سرویس‌های بهداشتی و چه با عنوان یک وسیله در لیست وسایل ضروری اتاق خواب. آینه‌ها که در هر کدام از موارد فوق وظیفه‌ای بر عهده دارند، در اتاق خواب بیشتر جلوه‌ای از زیبایی خود را به همراه کارایی زینتی به نمایش در می‌آورند.

آینه‌ها که به تنهایی در اتاق دیده نمی‌شوند، یار ثابتی به نام میز آینه را همواره در کنار خود می‌بینند. از کنار هم قرارگیری این لوازم در اتاق خواب، وسایل تجملاتی ساخته می‌شود که نگاه‌ها را به خود خیره خواهند کرد. نکته مهم در  انتخاب و استفاده از آینه‌ها در کنار میزهای آینه در اتاق خواب این است که مانند سایر موارد باید با ست تختخواب و موارد دیگر یکی باشند. به این مجموعه در اصطلاح سرویس خواب گفته می‌شود.

لامپ در اتاق خواب

شبخواب‌ها، روشنایی بخش‌هایی کاربردی هستند که وجود آن‌ها در خانه و به خصوص اتاق خواب به شدت احساس می‌شود. این لامپ‌ها که به منظور ایجاد حس رومانتیک گونه در فضای اتاق خواب به کار گرفته می‌شوند نور گسترده و مشابه چشمه‌های نور دیگر ندارند ولی به عنوان یک دکوراتیو به زیبایی اتاق خواب و ایجاد احساس در فضا کمک شایانی می‌کنند.

در بخش بعدی روشنایی اتاق خواب، لامپ‌هایی هستند که با نور فراوان خود موجبات روشنایی اتاق را فراهم می‌آورند. این لامپ‌ها ممکن است به صورت تکی، به صورت شاخه‌ای ( که در اصطلاح به آنها لوستر می‌گوییم ) و عناوین مختلف در اتاق نصب و مورد استفاده قرار بگیرند. استفاده از نورهای مخفی و فلت نیز بخش دیگری از قسمت روشنایی اتاق را تشکیل می‌دهند که لوازمی مانند آباژورها و امثال آن را شامل می‌شوند. بزرگ یا کوچک بودن وسایل در لیست وسایل اتاق خواب اهمیتی ندارد؛ بلکه موضوع مهم کارایی و نیاز به وجود آن‌ها در اتاق ملاک این لیست است.

 

فرش در اتاق خواب

فرش‌ها عضو جدایی ناپذیر خانه‌های ایرانی هستند. از ابتدای ورود هنر به صنعت دکوراسیون فرش‌ها تجلی و نماد این هنرمندی بوده‌اند. از آنجایی که تمدن غنی و پربار ایرانی همواره بهترین‌ها را برای خود و زندگی خود می‌پسندد، هرگز از انتخاب فرش برای دکوراسیون خانه خود دست نکشیده است. فرش در اتاق خواب شاید ضروری به نظر نرسد، اما بسیاری بر این عقیده‌اند که جزء الزامات و وسایل اصلی در لیست وسایل اتاق خواب قلمداد می‌شود. فرش‌های ماشینی که از نظر قیمت و کاربری دست مشتریان را آزادتر می‌گذارند، بهترین انتخاب برای اتاق خواب‌ها هستند.

با نگاه به کفپوش‌های امروزی متوجه می‌شویم که هر چقدر هم که صنعت دکوراسیون با خود پیشرفت و الگوهای خود را به ما تحمیل کند هرکز زیبایی‌های تزینی ایرانی از مد خارج نخواهند شد. حتی اگر به اندازه یک فرش کوچک یا یک گلیم فرش فضا برای استفاده از فرش دارید هرگز آن را صرف موکت‌ها یا موارد دیگر نکنید؛ چرا که با این کار زیبایی خانه خود را به چالش کشیده‌اید.

 

کمد دیواری

در مورد کمد لباس به صورت کلی صحبت‌هایی انجام دادیم. در بخش توضیحات برای کمد دیواری نکاتی وجود دارد که نیاز به بیان جداگانه است. شاید کمد لباس نقش مهمی در حفظ نظم اتاق خواب را بر عهده داشته باشد، اما نمی‌توان کمد دیواری را نیز در لیست وسایل اتاق خواب نادیده گرفت؛ مگر تمام وسایل اتاق خواب به لباس‌ها ختم می‌شود؟ بسیاری از لوازم و ابزارها در اتاق خواب هستند که مکان مناسبی برای جمع آوری و نگهداری آنها وجود ندارد. تنها جایی که مناسب چنین شرایطی است کمدهای دیواری هستند.

از نگه داری تشک‌ها و کالای خواب اضافی گرفته تا محلی برای جمع آوری لوازم شخصی و عمومی در اتاق خواب. این موارد در اتاق‌های کودکان و اتاق خواب نوجوانان بیشتر به چشم می‌آیند و وجود کمد دیواری در لیست وسایل اتاق خواب بیشتر حس می‌شود، هر چند به صورت کلی نتوان نام وسیله را بر روی کمد دیواری گذاشت.

پیشنهاد نویسنده: مبل مناسب خانه های کوچک

همچنین می توانید برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری مجموعه دکوریار از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.

1 دیدگاه روشن لیست وسایل اتاق خواب و لوازم ضروری آن

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.