شما اینجایید:

صفحه اصلی ایده های دکوراسیون ترکیب رنگ در دکوراسیون منزل

ترکیب رنگ در دکوراسیون منزل

در ابتدا باید کمی در مورد ویژگی رنگ‌ ها صحبت کنیم تا علت‌ استفاده و عدم استفاده از رنگ‌ ها برای ترکیب رنگ‌ ها برای شما روشن شود. در این مقاله به چند نکته در مورد پایه‌ای تئوری رنگ‌ ها به منظور به کارگیری در خانه که باید از آن‌ها اطلاع داشته باشید اشاره می‌کنیم.

چگونه از چرخ رنگ در طراحی دکوراسیون استفاده کنیم؟

منظور از چرخ رنگ دایره‌ای است که در آن رنگ‌ها بر اساس اصول  و قواعد تئوری رنگ‌ها در کنار هم قرار گرفته‌اند و ویژگی‌های هر رنگ با کناری خود دارای یک بخش اشتراکی است. این چرخ در ادامه بررسی ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل بسیار به کار گرفته خواهد شد.

مانند یادگیری قواعد ریاضی در سال‌های ابتدایی مدرسه که اصول و قواعد شمارش و حساب را به شما آموزش می‌دادند، به منظور تبدیل شدن به یک دکوراتور یا طراح سطح بالا یا متوسط، نیاز است که قواعد اساسی و پایه‌ای در مورد رنگ‌ها را یاد گرفته و به کار ببندید. به سادگی این چرخ یک نمایش دیداری از چگونگی ترکیب رنگ‌های اصلی و تشکیل رنگ‌های ترکیبی را به نمایش در می‌آورد.

با آشنایی با این چرخ دیگر حدسیات جایی در میان افکار شما به منظور ترکیب رنگ‌ها نخواهد داشت و شما با قاطعیت خروجی ترکیب دو یا چند رنگ را ادعا خواهید کرد. بیشتر رنگ‌ها از این 12 رنگ موجود پدید می‌آیند، اما با ادامه همین ترکیب‌ها و حرکت به سمت تاریکی یا روشنی رنگ، بی نهایت ترکیب جدید حاصل خواهد شد.

در صورتی که یادگیری یا به خاطر سپردن این مجموعه رنگی برای شما سخت و دشوار است باید به شما نوید بدهیم که سایت‌های بسیاری در این زمینه در حال فعالیت هستند که شما را از حفظ کردن و به خاطر سپردن جزییات نجات می‌دهند. کار از آنچه گفته شد نیز ساده‌تر شده و با انتخاب‌های دیجیتالی پیش از ترکیب رنگ‌های واقعی خروجی یا نتیجه مورد نظر شما به نمایش در خواهد آمد.

رنگ‌های پایه چه رنگ‌هایی هستند؟


رنگ های اصلی


رنگ های درجه دوم

برای این که بتوانید به ترکیب درست رنگ‌ها در دکوراسیون منزل دست یابد یکی از مهم‌ترین موارد دانستن این موضوع است که رنگ‌های پایه‌ای به چه رنگ‌هایی گفته می‌شود. شرط خواهیم بست که وقتی پاراگراف قبلی را مطالعه کردید از خود پرسیدید چرا 12 رنگ؟ آیا از خود پرسیدید چطور ممکن است که چرخ رنگی از دوازده رنگ تشکیل شده باشد؟ در حالی که رنگ کمان که مظهر نمایش رنگ‌ها است از هفت رنگ تشکیل شده است!

درست است که این موضوع کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما به مطالب فوق اعتماد کنید. در حقیقت این دوازده رنگ سایه‌هایی از رنگ‌های اصلی و ترکیب شده هستند که از کنار هم قرار گرفتنشان چرخ رنگ‌ها را پدید می‌آورد.

  • رنگ‌های اصلی: قرمز، آبی و زرد. این رنگ‌ها هرگز از ترکیب رنگ‌ها دیگر به وجود نخواهند آمد.
  • رنگ‌های درجه دوم: شامل رنگ‌های نارنجی بنفش و سبز هستند. این رنگ‌ها از ترکیب رنگ‌های اصلی پدید می‌آیند.
  • رنگ‌های درجه سوم: این رنگ‌ها که سایه‌هایی از تر کیب رنگ‌های اصلی و درجه دوم هستند، به رنگ‌های درجه سوم معروف شده‌اند.

دوازده رنگ معرفی شده نقطه عطفی برای شروع هیجان انگیز دنیای رنگ شناسی است. این خانواده از الوان به شما کمک می‌کنند تا دنیای اطرافتان را بهتر تجزیه کنید.

تغییر دادن رنگ‌ها توسط رنگ‌های خنثی

زمانی که یکی از رنگ‌های پایه‌ای را انتخاب کردید، ساختن تعداد زیادی از رنگ‌های هم خانواده آن کار بسیار آسانی است. تمام آنچه که شما باید انجام دهید این است که رنگ خود را با رنگ‌های خنثی ترکیب کنید تا آن را سبک‌تر ( رقیق‌تر ) یا سنگین‌تر ( غلیظ‌تر ) کنید. در طراحی داخلی منازل این نوع رنگ‌ها را تون یا سایه می‌نامند و به منظور طراحی داخلی از تون‌ها استفاده می‌کنند.

  • رنگ: بر اثر اتفاقی که از شکسته شدن نور سفید و تجزیه آن به طیف‌های مختلف روی می‌دهد خروجی به دست می‌آید که به آن رنگ گفته می‌شود.
  • سایه: از عمل تاریک کردن رنگ‌های منتخب توسط رنگ سیاه سایه شکل می‌گیرد.
  • تون: تاریک کردن به کمک خاکستری تون را پدید می‌آورد.

بیشتر هنرمندان برای به دست آوردن رنگ‌های مورد نظر خود آن‌ها را در آثار هنری مانند نقاشی‌ها به کار می‌بردند تا حس و اثر رنگ را درک کرده و سپس به استفاده گسترده از آن بپردازند. اما امروزه این چنین نیست که شما بخواهید چنین کاری انجام دهید. تکنولوژی به کمک بشر آمده و با دستگاه‌های رایانه‌ای این کار را برای شما صورت می‌دهد.

حتی بعضی از نرم افزاره‌ای موبایل نیز می‌توانند به راحتی این کار را برای شما انجام دهند. به همین راحتی می‌توانید پالت رنگی خود را انتخاب کرده و با خیال آسوده به ترکیب رنگ‌ها در طراحی دکوراسیون منزل خود بپردازید.

سردی و گرمی رنگ

ممکن است شما نیز به گوشتان خورده باشد که رنگ‌ها نیز دارای درجه حرارت هستند. ممکن است یک اتاق نشیمن با رنگ خود حس گرما به شما منتقل کند و به محض ورود به اتاق یکی از دوستان خود رنگ دیوارهای آن حس سرما را برای شما تداعی کند. این درجه حرارت است که محل قرار گیری رنگ‌ها بر روی چرخ رنگ را مشخص می‌کند.

برای این که در راه رسیدن به ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل، موفق عمل کنید ضروری است در مورد درجه حرارت رنگ‌ها اطلاعات مناسبی داشته باشید. قرمز، نارنجی و زرد اغلب به عنوان رنگ‌های گرم توصیف می‌شوند. شاخصه‌های این رنگ‌ها جوش و خروششان است که به انسان انرژی می‌دهد.

در فضا ایجاد صمیمیت و راحتی می‌کنید وقتی این رنگ‌ها را ببینید. در مقابل این‌ها آبی‌ها و هم خانواده‌هایشان سرد هستند. سبزها نیز به سردی می‌گرایند. این رنگ‌ها برای آرامش بخشی یک فضای ساکن مانند اتاق خواب به کار آیند.

در کنار استفاده از درجه حرارت رنگ‌ها یک نکته بسیار حائز اهمیت است و آن توجه به اندازه محیط است. مثلاً با استفاده از یک رنگ گرم مانند قرمز برای یک فضای کوچک چیزی جز اضطراب و پریشانی چیزی عاید شما نخواهد شد. در طرف مقابل با پوشاندن یک فضای بزرگ به رنگ‌های سرد مانند آبی و سرمه‌ای حس ترس و عدم اعتماد به نفس در شما قوت خواهد گرفت.

پس هنگامی که برای مکانی رنگی را بر اساس درجه حرارتش انتخاب می‌کنید به سایز محیط نیز توجه لازم را داشته باشید تا محاسبات تئوری شما به منظور دست یابی به ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل دچار مشکل نشود.

دکوریار مرجع تخصصی طراحی دکوراسیون خانگی و اداری

رنگ‌های مکمل

زمانی که به سمت ایجاد یک طرح کلی برای استفاده از رنگ‌ها حرکت کنید، ساده‌ترین بخش این طرح به دست آمدن رنگ‌های مکمل است. این طرح به این صورت رخ خواهد داد که معمولاً از دو رنگ در این کار استفاده می‌شود و بر روی چرخ رنگ رنگ‌های منتخب دو به دو رو به روی هم قرار می‌گیرند.

به این صورت که یکی از رنگ‌ها اگر رنگ غالب یا اصلی باشد، رنگ رو به رو به حالت لهجه رنگ مورد نظر عمل کرده و مکمل آن به حساب خواهد آمد. برای مثال این نمونه‌ها را مشاهده کنید. قرمز با سبز، نارنجی با آبی و زرد با بنفش. در این دسته ترکیبی، کنتراست یا شدت رنگ بسیار بالا است و این موضوع باعث می‌شود تا بتوان از این رنگ‌ها در دوزهای کمتر نیز استفاده کرد و طیف‌های متنوعی ساخت.

با توجه کردن به نقاط حساس در محیط خانه می‌توانید ضمن استفاده هوشمندانه از رنگ‌ها با کمک گرفتن از مکمل‌های همان رنگ‌ها هنر خود را به رخ سایرین بکشید. با این حال باید دقت داشته باشید که هر گاه طرح رنگی خود را انتخاب کردید و یا حتی آن را به کار بردید.

هیچ گاه رنگ‌های خنثی را فراموش نکنید چرا که این رنگ‌ها باعث می‌شوند یک فضای استراحت برای چشمان به وجود بیاید و مانع از خستگی یا زدگی چشم‌ها شود، نکته ی مهمی که در ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل حتما باید به آن توجه شود. اگر پس از انتخاب طرح رنگی خود و همچنین رنگ‌های مکمل آن دچار تردید شدید که ممکن است رنگ‌های منتخب شما کمی بیش از حد خودنمایی کرده یا در ذوق بزند بهترین راه حل برای شما استفاده از مکمل‌های اسپلیت است.

برای انتخاب طرح رنگ خود ابتدا از سایه‌ی رنگ اصلی استفاده کنید تا در مرحله بعد اگر نیاز ببه تغییر در ساختار طرح رنگ آمیزی شما شد به راحتی بتوانید به سمت رنگی دیگر تغییر مسیر دهید. در گام بعدی به جای انتخاب رنگ مستقیم به عنوان رنگ مکمل از دو یا سه سایه کم رنگ‌تر رنگ مکمل استفاده کنید. با این ترفند هم رنگ متضاد به کار گرفته‌اید و هم این که رنگ‌ها دارای شدت و اذیت کنندگی نخواهند بود.

استفاده از سایه‌ها چه در لهجه و چه در رنگ اصلی همواره این طور القا می‌کنند که اتاق یا فضا به سمت تعادل در حرکت است و غلبه رنگ‌ها به زیبایی در کنار هم نشسته‌اند و وقتی رنگ‌های خنثی را نیز به جمع آن‌ها اضافه کنید دیگر هیچ چشمی از دیدن آن‌ها خسته نخواهد شد. تعادل برقرار شده و خبری از آشفتگی رنگی در میان نیست و الگوی مناسبی برای رسیدن به ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل بدست خواهد آمد.

انتخاب طرح رنگی مشابه

هنگامی که طرح رنگ خود را می‌خواهید برگزینید لازم نیست به طور ثابت از دو رنگ با حالت رنگ اصلی و مکمل استفاده سود، می‌توانید با سه رنگ کار خود را پیش ببرید. ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل اصول و قواعدی دارد که خوشبختانه این اصول بسیار منعطف و قابل تبدیل شدن به یکدیگر هستند، از این رو ممکن است در بسیاری از موارد حتی موردی پیش بیایید که در راستای قواعد تئوری رنگ‌ها است اما هیچ کجا نامی از آن برده نشده و منحصراً به ذهن شما خطور کرده است.

همین انعطاف باعث می‌شود طرح رنگ شما یک حالت منحصر به فرد ایجاد کرده و شما را جزو اولین سازندگان و استفاده کنندگان نام ببرد، و نام شما برای همیشه در بین انسان هایی که در تلاش بودند تا به ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزل دست یابند باقی بماند.

پیشنهاد نویسنده: طراحی دکوراسیون اداری

برای تماشای ایده های جذاب نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی و اداری از کانال آپارات دکوریار دیدن کنید.


467


468


469


470


471


472

0 دیدگاه روشن ترکیب رنگ در دکوراسیون منزل

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.